Kolesterolü yiyin bitirin! Kolesterolü dengeleyen besinler nelerdir?

Uzmanlar, kolesterol seviyesini dengelemek için tüketilmesi gereken 7 besin grubunu sıralıyor. Peki, kolesterolü dengeleyen besinler nelerdir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2021 Güncelleme 08 Mart 2021, 06:59
Kolesterolü yiyin bitirin! Kolesterolü dengeleyen besinler nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Uzmanlar, kolesterol seviyesini dengelemek için tüketilmesi gereken 7 besin grubunu sıralıyor:

YULAF: Tam tahıllı yiyecekler, kalp hastalığı riskini azaltır. Kötü kolesterolü düşürür.

SEBZE VE MEYVELER: Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmek, kolesterole karşı birebirdir.

SAĞLIKLI YAĞLAR: Avokado, uskumru, sardalya, somon ve zeytinyağı kolesterole iyi gelir.

BAKLAGİLLER: Nohut ve mercimek gibi baklagiller kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.

KURUYEMİŞLER: İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde kolesterolü dengeler.

SOYA ÜRÜNLERİ: Tofu, soya sütü, soya fasulyesi ve soya kötü kolesterolün yükselmesini önler.

BİTKİ STEDOLLERİ: Dengeli bir diyetin parçası olarak bitki sterolleri içeren yiyecekler yemek, 'kötü' LDL kolesterolü azaltabilir.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN