Havuçlu humus | Zamansız lezzetler

Havuçların kabuğunu temizleyip fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Mercimeği tencereye alıp üzerine su ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. İşte havuçlu humus tarifinin detayları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2020 Güncelleme 06 Ekim 2020, 06:59
Havuçlu humus | Zamansız lezzetler

İÇİNDEKİLER

Havuçların kabuğunu temizleyip fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Mercimeği tencereye alıp üzerine su ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Cevizleri yapışmaz yüzeyli tavada ve yağsız olarak kavurun. Havuç, mercimek, ceviz, zeytinyağı, köri, irice kıyılmış maydanoz, tahin, limon suyu, kabuğu temizlenmiş sarımsak, kişniş, kimyon, pul biber, karabiber ve tuzu birlikte mutfak robotunda ezerek püre haline getirin. Servis tabağına alıp maydanoz, ceviz ve kabak çekirdeği ile süsleyerek servis yapın.

4 KİŞİLİK
1 su bardağı iri ceviz
4 adet havuç
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı limon suyu
3/4 tatlı kaşığı toz kişniş
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
Yeteri kadar karabiber
3/4 tatlı kaşığı tuz
SÜSLEMEK İÇİN:
Maydanoz yaprakları, ceviz ve kabak çekirdeği

ZAMANSIZ LEZZETLER / EMİNE TUNADAN