Mevsim meyveleri bağışıklığı güçlendiriyor! Kuşburnu yaşlanmayı yavaşlatıyor

Mevsim sebze ve meyveleri, mucizeler yaratıyor. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara savaş açıyor. Siyah üzüm kalbi güçlendiriyor, domates kanseri önlüyor, kuşburnu ise yaşlanmayı yavaşlatıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2019 Güncelleme 15 Eylül 2019, 07:56
Mevsim meyveleri bağışıklığı güçlendiriyor! Kuşburnu yaşlanmayı yavaşlatıyor

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir hayata sahip olmak için sofrada sağlıklı besinlere yer vermek gerekiyor. Doğal sebze ve meyveler, içerdiği vitaminler sayesinde bağışıklığı güçlendiriyor. Hastalıklarla mücadeleye yardımcı oluyor. Uzman Diyetisyen Müge Özyurt Şafak, sağlığın korunması için düzenli olarak sebze -meyve tüketilmesini öneriyor. Tam da bu aylarda sofralardan eksik edilmemesi gereken besinleri sıralıyor:

SİYAH ÜZÜM: Tam bir kalp dostudur. Bolca antioksidan barındırır. Özellikle üzüm kabuğunda bulunan resveratrol, kalp damar hastalıkları riskini düşürür.



KAYISI: Sarı ve turuncu renli sebze ve meyvelerde bulunan beta karoten, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hücre hasarlarına karşı koruyucu etkinlik gösterir. Kayısı A vitaminin ön maddesi olan betakaroten bakımından oldukça zengin bir meyve olarak bilinir. Karaciğer ve sindirim sisteminde görülen kanserlerle mücadele eder. Bir porsiyonda 4 adet kayısı tüketmek, tansiyonu dengeler.



KUŞBURNU: Portakaldan daha fazla C vitamini içerir. C vitamini, bağışıklığı güçlendirir. Kanserden romatizmaya kadar pek çok hastalıktan korur.

SAKIZ KABAK: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden sakız kabak, bolca vitamin ve mineral içerir. İyi bir posa içeriği olan kabak, tokluk süresini uzatır. Kan şekerini dengeler ve probiyotik özelliği sayesinde sindirimi düzenler.



PROSTATA KARŞI KORUR
Domates: Yazın en sevilen besinlerinden domates, içeriğinde kanser riskini azaltan 'laykopen' barındırır. Laykopen, kanser tedavisinde DNA hasarını azaltır, metastazı engeller ve kanserli hücreleri küçültür. Özellikle prostat kanseri riskini yarı yarıya azaltır. Bunun yanında kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunur. Domatese ısı işlemi uygulanması laykopenin kullanılabilirliğini arttırır.

BESİNLERDEN GELEN ŞİFA - UZMAN DİYETİSYEN MÜGE ÖZYURT ŞAFAK

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: GLUTENSİZ BESLENME