Kötü huylu kolesterol, tedavi edilmediğinde hayatı tehdit ediyor. Kalp krizi ve inmeye neden oluyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, işlenmiş gıdalardan uzak durulmasını tavsiye ediyor. Kolesterolü düşüren besinleri sıralıyor:
BADEM-FINDIK: Kuruyemişlerin çiğ, tuzsuz ve şekerle kaplı olmamaları gerekir. Düzenli tüketimi, kolesterolü dengeler.
MEYVE: Özellikle narenciye grubu meyveler kolesterolü vücuttan uzaklaştırır. Elma, üzüm gibi meyveler kandaki antioksidan seviyelerini arttırlar ve kolesterolün vücuda verdiği hasarı azaltır.
ÇAY: Çaydaki flavonoidler, kan damarlarını rahatlatır. Kanın pıhtılaşmasını engeller. Kolesterolü dengeler.
YULAF: Lif içerir. Kötü kolesterolü düşürür.