Dr. Michelle Schoffro Cook, güçlü hafızaya sahip olmanın sırrını açıklıyor: Kola yerine bol bol adaçayı için

Zayıf, formda bir vücudu vaat eden diyet ve gazlı içecekler, vücudu tüketiyor. Beyin hücrelerine zarar vererek Alzheimer ve Parkinson’a neden oluyor. Dr. Michelle Schoffro Cook uyarıyor: Kola yerine bol bol adaçayı için

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2019 Güncelleme 28 Nisan 2019, 07:58
Dr. Michelle Schoffro Cook, güçlü hafızaya sahip olmanın sırrını açıklıyor: Kola yerine bol bol adaçayı için

İÇİNDEKİLER



Vücudun
en hayati organı beyin, yanlış beslenme alışkanlıklarından olumsuz etkileniyor. ABD'li Dr. Michelle Schoffro Cook, geçirdiği kısmi felç sonrası kendisine uyguladığı diyetle nörolojik hastalıklara derman oluyor. Sağlıklı bir beyne sahip olmanın şifrelerini açıklayan Dr. Cook, diyet ve gazlı içeceklerdeki tehlikeye vurgu yapıyor. Bu içeceklerin düzenli tüketildiğinde felç ve Alzheimer riskini artırdığını söylüyor. Şu bilgileri veriyor...


180 KAT DAHA TATLI...
Zayıflamak uğruna tüketilen diyet içecekler, sağlığımızla oynuyor. Aspartam isimli, çay şekerinden 180 kat daha fazla tatlı olan katkı maddesini içeren bu içecekler, hem vücudu hem de beyni tüketiyor. Yapılan araştırmalara göre diyet içeceklerin fazla tüketimi, beyin tümörü riskini artırıyor. Zayıflamak için tercih edilen bu zehir, inme ve kalp krizine neden oluyor. ABD'de yapılan araştırma bu içeceklerin tehlikesini gözler önüne seriyor. Depresyon riskini yüzde 30 oranında artıran diyet ve gazlı içecekler, beyin hormonlarında dengesizliğe neden oluyor. Vücudun iyi hissetmesini sağlayan depomin hormonunun üretiminde bozulmalara neden olarak Parkinson'a yakalanma riskini artırıyor. Ağrıyı ve depresyonu önleyen serotonin hormonunun salgılanmasını bozarak agresif davranışlara neden oluyor.


ADAÇAYI İÇİN...
Beyin sağlığı ve zihinsel aktivite konusunda bitkiler kurtarıcı oluyor. Doğada bulunan bu otlar, beyin hastalıklarının önlenmesini sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre adaçayı, hafızayı güçlendirici etki gösteriyor. Kişinin duygu durumunu iyileştiriyor. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Bununla da kalmayan adaçayı, DNA hasarlarını onarıyor. Beyin kanserine karşı koruma sağlıyor. Kadınlarda menopoz şikayetlerini azaltmaya yarayan adaçayı, kalp hastalığına karşı da koruyor. Öte yandan soğan, kereviz yeşilbiber de beyni güçlendiren besinler arasında yer alıyor.


OBEZİTEYE NEDEN OLUR
Diyet ve gazlı içeceklerin tüketiminde yapay tatlandırıcıların yerine stevia gibi bitkisel tatlandırıcı içerenlerin tüketilmesi, daha koruyucudur. Şekersiz yiyecek ve içeceklerin seçilmesi, hem sağlığı hem de beyni korur. Alzheimer ve Parkinson'a yakalanma riskini azaltır. Adı, 'diyet' olan bu içecekler, yüksek kolesterol ve obezite rahatsızlıklarına davetiye çıkartır. Günde sadece 2 şişe diyet içecek tüketmek, bel ölçüsünde artışa neden olur. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre her gün bu içeceklerden tüketmek böbrek rahatsızlığına yakalanma riskini iki kat artırır. Dişleri çürütür.


SÜPER BEYNİN ŞİFRESİ - DR. MİCHELLE SCHOFFRO

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: ALZHEIMER'IN KOKUSU ÇIKTI