Diyabetten kurtulmanın yolu mutfaktan geçer! Fesleğenle uzun yaşayın...

Ömürden çalan diyabetten kurtulmanın yolu, mutfaktan geçiyor. Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, hayat kurtaracak önerilerini sıralıyor: Her gün yumurta yiyin. Yemeklerinize fesleğen ve biberiye ekleyin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2019 Güncelleme 10 Nisan 2019, 07:58
Diyabetten kurtulmanın yolu mutfaktan geçer! Fesleğenle uzun yaşayın...

İÇİNDEKİLER



M
ODERN çağın getirdiği hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme, hastalıklara davetiye çıkartıyor.
Kanser, tansiyon, kolesterol, diyabet ve Alzheimer hastalıklarının görülme sıklığı tüm dünyada giderek artıyor. Kan şekerinde meydana gelen değişiklikler ile ortaya çıkan diyabet, hayatı tehdit ediyor ve ömrü kısaltıyor.
Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, diyabet hastalığının 'ilaçsız' tedavisi hakkında önemli bilgiler veriyor...



UZAK DURUN
Tedavi edilmeyen diyabet, vücuda zarar veriyor.
Zaman içerisinde kalp, böbrek ve pankreas gibi yaşamsal organları tüketerek ömrü kısaltıyor. Her hastalık gibi diyabette de beslenme alışkanlıkları önem taşıyor. Paketli, trans yağ içeren besinlerin tüketilmesi, diyabetin görülme riskini artırıyor.
Dr. Mark Hyman, tıbbın diyabet konusunda yetersiz kaldığını söylüyor. Hastaların ilaca bağımlı yaşamalarının ömürlerini kısalttığını belirten Dr. Hyman, doğru beslenerek diyabetin bir haftada iyileşeceğini söylüyor. Şeker hastalığına iyi gelecek besinleri sıralıyor...



SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Yumurta: Oldukça besleyici olan yumurta, kan şekerini düşürür. Kolesterolü yükseltmez aksine düşürür. Özellikle organik yumurtalardan haftada 8 taneye yakın tüketebilirsiniz. Sarısı, beyin ve ruh sağlığını güçlendirir.

Karides: Omega-3 içeren karides, kan şekerini düşürür. Kalbi korur.

Organik tavuk: Hormon ve antibiyotikle büyütülmemiş organik tavuk, kan şekerindeki dengesizliği bitirir.

Biber salçası: Kan şekerini düşürür. Diyabet hastalığından korur.

Fesleğen: Güzel kokusunun yanı sıra kan şekerinin de dengelenmesini sağlar.

Kimyon Biberiye: Yemeğe lezzet katan bu baharatlar, diyabet şikayetlerini azaltır.




PORTAKALSIZ OLMAZ
Antioksidan içeren besinler, vücuda enerji verir. Kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Nar, portakal, balkabağı, karalahana, ıspanak gibi besinler, açlığı bastırır ve diyabetin neden olduğu şikayetleri azaltır.



​ŞİFALI LİMON
İçerdiği güçlü antioksidan etkisi ile limon suyu, hastalıklara karşı koruyor. Kan basıncını dengeliyor, böbrekleri güçlendiriyor. Vücudu toksinlerden temizleyen limon, diyabet hastalığıyla mücadele edenlerin de yardımına koşuyor. Kan şekerini düşürüyor. Diyabet şikayetleri azaltıyor.



ESMER PİLAV...


MALZEMELER:
1 fincan esmer pirinç
2 fincan su
tuz

YAPILIŞI: Pirinci, tencereye koyun. Üzerine gelecek kadar su ekleyip kaynatın. Altını kısın ve su ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Soğumadan servis edin.

DİYABET TADINIZI KAÇIRMASIN - DR. MARK HYMAN

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

BİTTİ