Prof. Shigeaki Hinohara'dan uzun ömrün sırları: Zeytinyağı ve kahvesiz gün geçirmeyin

Sağlıklı bir hayatın sırrı soframızda gizli.. Prof. Shigeaki Hinohara, herkese “Zeytinyağı ve kahvesiz gün geçirmeyin” tavsiyesi verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2019 Güncelleme 27 Mart 2019, 08:00
Prof. Shigeaki Hinohara’dan uzun ömrün sırları: Zeytinyağı ve kahvesiz gün geçirmeyin

İÇİNDEKİLER



Japonlar,
dünya üzerinde en uzun yaşayan insanlar listesinde başı çekti. Yapılan araştırmalarda Japonların ortalama yaşam süresinin 85 olduğu belirlendi. Bu durum, Japonların beslenme alışkanlıklarına duyulan merakı beraberinde getirdi. Açıklamalarıyla tüm dünyanın ilgisini çeken Japon Prof. Shigeaki Hinohara, uzun yaşamın sırrını verdi. 105 yaşında hayata veda eden ünlü profesör, sağlıklı yaşamın püf noktalarıyla ilgili şunları söyledi...



GEÇ EMEKLİ OLUN:
İnsanların hayata katkıda bulunmak için yaşa- dıklarına inanan Prof. Shigeaki Hinohara, olabildiğinde geç emekli olmayı önerdi. İnsanların 65 yaşına kadar çalışmasının vei bir amacı olmasının hayata daha sıkı sarılmayı sağladığını söyledi.



UYKUNUZA ÖNEM VERİN:
Hayattan zevk almak için eğlenmenin önemine dikkat çeken Prof. Shigeaki Hinohara, "Eğlenmeye zaman ayırın. Bu vücudunuzu ve beyninizi diri tutacaktır" dedi. Uykunun, beden sağlığı üzerindeki önemine değinen Prof. Hinohara, günde ortalama uyku süresinin 7 saat olduğunu söyledi.



EGZERSİZ
YAPIN
Düzenli egzersizin sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazıdır diyen Prof. Shigeaki Hinohara, her gün 2 kat merdiven çıktığını söyledi. Hareketli bir yaşamın ömrü uzattığını belirtti.



MASADAN DOYMADAN KALKIN:
105 yaşında hayata veda eden Prof. Shigeaki Hinohara, beslenme alışkanlıklarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Kahvaltıda kahve, süt ve içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek portakal suyu içerim. Zeytinyağı cildimi sağlıklı tutar. Öğlen süt ve kurabiye yerim. Akşam sebze, balık ve pirinç yerim."



KIRMIZI ET YERİNE BALIK TÜKETİN
Uzun yaşam süresi ile bilinen Japonya'da; diyabet, kalp, obezite ve kanser hastalıkları da oldukça nadir görülüyor. Uzmanlar, bu durumun doğru beslenmekten kaynaklandığını söylüyor. Hazır ve paketli gıdalardan uzak duran Japonlar, kırmızı eti de sınırlı oranda tüketiyor.


JAPONLARIN UZUN YAŞAM SIRRI - SHİGEAKİ HİNOHARA

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: PİRİNÇ MASUM