Hunnap ile titreme!

Hastalık ve histeri gibi nedenler el ve ayaklarda istem dışı ttiremelere sebep oluyor. Rahatsızlık ciddi boyutlara ulaşmadan doktor kontrolü gerekiyor. Uzmanlar, titremeler için hünnap kürü öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Hunnap ile titreme!

İÇİNDEKİLER

El ve ayaklar, istem dışı ince titreme yapabiliyor. Bu titremeler belirli hastalık ve histeri gibi nedenlere bağlı olarak gelişebiliyor. Bazı vakalarda ise kişi bir şeyi almak için uzandığında da görülebiliyor. Bazen de yalnız dinlenme halinde görülüp, hareketle kayboluyor. Ciddi boyutlara ulaşan titremelerde doktor muayenesi gerekiyor. Uzmanlar, bu titremelerden rahatsız olanlar için bitkisel tedaviyi öneriyor. İşte o öneriler: Bir litre suyun içine birer silme yemek kaşığı hünnap, kişniş ve havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan yine birer silme yemek kaşığı armut tohumu, hindiba tohumu ve bir tatlı kaşığı anason katın. Su iyice kaynatıldıktan sonra gün içinde aralıklarla tüketin. Kaynar suyun içine bir çay kaşığı misk otu katın. Demledikten sonra süzüp sabah ve akşam için. Kaynar suyun içine bir çay kaşığı merzengüş çiçeği katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere iki kez için.

SARIMSAK FAYDALIDIR

Her gün yemek aralarında ikişer diş sarımsak yemek faydalı olur. Kaynar suyun içine 3 çay kaşığı ince kıyılmış menekşe kökü katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. İçine bir çay kaşığı sirke ilavesiyle günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere için. Kaynar suyun içine yarım çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzdükten sonra günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere için. Kaynar suyun içine bir çay kaşığı turunç çiçeği katın. Demlendikten sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam için. Kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış hatmi kökü katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Pekmez veya süzme bal ilavesiyle günde iki kez sabah ve akşam için.

PEKMEZ İLAVESİ İYİ GELİR
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış mersin yaprağı katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam için. Kaynar suyun içine 3 kaşık karabaş otu katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzdükten sonra pekmez veya süzme bal ilavesiyle sabah ve akşam için.