Cuma coşkusu

Ramazan’ın ilk Cuma namazında camiler dolup taştı. Hz. Muhammed’in emanetleri de dün Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde ziyaretçilere açıldı. Cami, vatandaşın akınına uğrarken gözyaşları sicim gibi aktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2016 Güncelleme 11 Haziran 2016, 00:00
Cuma coşkusu

İÇİNDEKİLER

İslam alemi Ramazan ayının ilk Cuma'sında camilere akın etti. Yüzlerce kişi cami içlerinde yer bulamadı. Kalabalık sokaklara taştı. İstanbul Fatih'te ise Ramazan'ın ilk Cuma'sının adresi yine değişmedi. Binlerce kişi Hırka-i Şerif Camii'ni doldurdu. Yaklaşık 400 yıldır devam eden gelenek bu yıl da bozulmadı. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.), Veysel Karani Hazretleri'ne hediye ettiği Hırka-i Şerif, dün ziyarete açıldı.

HIRKA VE VEYSEL KARANİ ...
Açılışa İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelenler, Peygamber Efendimiz'in Hırka-i Şerif'ini gördüklerinde gözyaşlarına hakim olamadı. Hz. Muhammed'in miraca yükselirken üzerinde bulunan hırkası vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye hediye edildi. Veysel Karani'nin vefatı sonrası emanetler, Karani ailesi tarafından muhafaza ediliyor.

VEYSEL KARANİ KİMDİR?
Hasta annesine bakan Veysel Karani Hz. Muhammed'i görmek için annesinden zar zor izin aldı. Mekke'ye vardığında Peygamberi bulamadı. Hz. Ayşe ile görüştü. Bu esnada annesinin 'Yoksa bekleme' sözü geldi. Geri döndü... Bunu haber alan Hz. Muhammed onu miraca yükseldiğinde giyindiği hırkasıyla ödüllendirdi.



SONUNDA GÖRMEK NASİP OLDU
Peygamber Efendimiz'in hırkasını görmek için İzmir'den kalkıp istanbul'a gelen Sabiha Hanım, ilk karşılaşmada gözyaşlarına boğuldu.



BİN 500 YILDIR BOZULMAMIŞ
Kutsal emanetlerin olduğu bölüme giren yüzlerce kişi, Hz. Muhammed ile birlikte İslam ehline Fatihalar okudu. Kıyamet günü efendimizin şefatine nail olmak için dua etti.



BENİM EN MUTLU GÜNÜM!
Kahramanmaraş'tan gelen yaşlı bir amca, Hırka-ı Şerif'i gördüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah herkese görmeyi nasip etsin" dedi.

GÖZDE SANCI