Kadrosuna personel alan kurumların tam listesi! (Memur alım ilanları) Devlet Personel Başkanlığı personel ve memur alımı 2021...

Memur alım ilanları: Herhalde şimdiye kadar "Memur ol, daha rahat bir yaşantın olsun." ya da " Memur ol iş kaygın olmasın, düzenli maaşın yatsın." Gibi sözleri duymayanınız yoktur. Çünkü ülkemizde memurluk garanti bir meslek olarak görülmekte ve akabinde devlet güvencesi altında tutulduğu için de oldukça çok tercih edilmektedir. Bu anlamda sözleşmeli personel, devlet memuru, asker, işçi alımları devam ediyor. Devlet kadrosunda çalışmak isteyen memur adayları için, hangi kurum kaç personel alıyor araştırdık. Devlet kadrosunda çalışmak isteyen memur adayları için, hangi kurum kaç personel alıyor araştırdık. İşte kadrosuna personel alan kurumların tam listesi...

Giriş Tarihi 26 Ocak 2021, 08:19 Güncelleme 26 Ocak 2021, 08:19
Kadrosuna personel alan kurumların tam listesi! Memur alım ilanları Devlet Personel Başkanlığı personel ve memur alımı 2021...

İÇİNDEKİLER

Memur alım ilanları: Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel koşullar arz edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için netlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gereklidir. Bunun dışında devlet memuru olacak şahısların 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Devlet Personel Başkanlığı son dakika haberine göre çeşitli ilanlar yayımlandı. Geçtiğimiz aylarda açıklanan KPSS sınav sonuçlarının erişime açıklanmasıyla birlikte puanlarını öğrenen memur adayları devlet kadrolarında hangi kurum kaç tane personel alıyor araştırıyordu. İşte kadrosuna personel alan kurumların tam listesi! Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır.

HANGİ KURUM KAÇ PERSONEL ALIYOR 2021?

Devlet Personel Başkanlığı son dakika haberine göre sürekli kadro açıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan KPSS lisans sınav sonuçlarının erişime açıklanmasıyla birlikte puanlarını öğrenen memur adayları devlet kadrolarında hangi kurum kaç tane personel alıyor araştırıyordu. Sözleşmeli personel, devlet memuru, asker, işçi alımları devam ediyor.

MEMUR ADAYLARI DİKKAT: PERSONEL ALAN KURUMLARIN TAM LİSTESİ!

BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI

78 MEMUR ALACAK

PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

4 MEMUR ALACAK

ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

14 MEMUR ALACAK

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

112 MEMUR ALACAK

PAZAR (RİZE) BELEDİYE BAŞKANLIĞI

10 MEMUR ALACAK

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

50 ZABITA MEMURU ALACAK

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

75 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPACAK

YENİKENT (KÜTAHYA) BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1 ŞOFÖR ALACAK

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ZABITA ALIMI DÜZELTME İLANI

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

15 MEMUR ALACAK

ADALET BAKANLIĞI

40 ÖĞRETMEN ALINACAKTIR.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

90 HİZMETLİ MEMUR ALACAK

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

4 AŞÇI ALACAK

ADALET BAKANLIĞI

160 CEZA İNFAZ KURUMU KATİBİ ALINACAKTIR.

ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI

2 KİMYAGER VE 1 BİYOLOG ALACAK

ADALET BAKANLIĞI

10 AVUKAT ALINACAKTIR.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

MEMUR ALACAK

BAHŞILI BELEDİYE BAŞKANLIĞI

4 MEMUR ALACAK

YAYLAKENT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1 ADET TAHSİLDAR ALACAK

UZGÖRÜR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1 MEMUR ALACAK

DEVLET MEMURU

Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir.

Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır. En az ortaöğretim mezunu kimseler devlet memuru olarak görev alabilmektedirler.

Devlet memuru olarak görev alacak olan kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler devlet memuru olarak görev alabilirler. Devlet memuru olmak için öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak öğreniminizi tamamlamanız gerekmektedir. Yani en az ortaöğretim mezunu olmanız gerekir.

Akabinde her sene yapılmakta olan KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmalı ve gerekli puanı almalısınız. Bundan sonra da memur kadrolarına başvuru yapmalısınız. Şayet puanınız yeterli ve memur olmaya herhangi bir engeliniz bulunmuyorsa memur olarak görev alabilirsiniz.

TÜM GENEL PERSONEL ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ