Filmde yaşananlar gerçek oldu

'Konak' adlı korku filminde makyajla çirkinleştirilen Sevil Uyar rolüne kendisini fazla kaptırmış: Sinir krizi geçirdiğim sahnede kendimi tutamadım, boynumu tırnaklarımla çizdim

Giriş Tarihi 09 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2009, 09:13

İÇİNDEKİLER

30 Ekim'de vizyona girecek olan Cem Akyoldaş'ın yönetmenliğini yaptığı 'Konak' adlı korku filminde Müge karakterini canlandıran Sevil Uyar, gerilimli geçen çekim sürecini anlattı. Uyar, "Bazı sahneler gerçek oldu" dedi.

İlk kez mi bir korku filminde rol aldınız?
Daha önce romantik komedilerde, popçularla oynamıştım. Bu sefer eğitim almış oyuncularla kamera karşısına geçtim. Böyle bir teklif geldiğinde çok heyecanlandım. Önce bana farklı bir rol düşünmüşler ama yapımcı beni görünce, "Müge karakteri sensin" dedi.

Neden?
Benim Müge karakterini iyi yansıtacağımı düşündüler. İnsanlar bu filmi izledikleri zaman kendilerinden bir şey bulacak ve başkalarını kırmama adına daha dikkatli davranacaklar. Ben zaten normal yaşantımda da kimseyi kırmayım diye uğraşıyordum. Bu filmde de günah işlemenin cezasının ne kadar ağır olduğunu anladım. Bir ders çıkardım kendime. Müge karakteri çok hırslı ve ihtiraslı. Aynı zamanda da acınacak bir kız... Sevil olarak Müge'ye acıdım!

ÇEKİMLERDE YARALANDIM

Çekimler sırasında siz de korktunuz mu?
Çok gerildim... Elimde balta ile aynaları kırıyordum. İş kazası olmasın diye çok uğraştım. Etrafımdaki insanları yaralamadım ama kendim yaralandım. Yüzüme küçük ayna parçaları girdi. İntihar sahnemde sinir krizi geçirdim. Ağlayıp bağırıyordum. Sahne bitti, yönetmen durmamı istedi. O anda tırnağımla boynumu çizmişim. Her yerimde tırnak izi vardı.

Makyajla çirkinleştirilen yüzünüzü gördüğünüzde ne hissettiniz?
Benim için gerçekçi olması çok önemliydi. Rolün hakkını vermek istedim. Yüzümün halini görünce şaşırdım. Çirkin, yorgun, korkmuş ve çaresiz halimi de görmeliler. Ogün Kaptanoğlu'nun bacağının kırıldığı sahnede çok korkmuştum. Türkiye'de ilk defa bir oyuncuya böyle bir makyaj yapılıyormuş. Gerçekten de bacağı kırılmış gibiydi... Oynarken gerildiğimiz sahneler oldu. Kendi oynadığım sahnelerde de korkup gerildim.

Çekimler sırasında hiç ilginç bir şeyler yaşadınız mı?
Ben yaşamadım ama Ogün'ün (Kaptanoğlu) ayağının kırılma sahnesinden sonra ayağına zıpkın girdi. Şu an ayağı yaralı ve tedavi görüyor. Bazı sahneler gerçek oldu. Paşhan Yılmazel'in bir sahnede yüzüne bir şeyler oluyor. Gerçek hayatta da gözünü arı sokmuş ve şişmiş.

PSİKOLOJİM BOZULDU
Canlandırdığınız karakterden korktuğunuz anlar oldu mu hiç?
Onun hırsından korktum! Fazla hırsın, bir insanı öldürebileceğini, sevdiğin insanlara zarar vereceğini gördüm. Resmen psikolojiniz bozuluyor.