MHRS'den saat kaçta randevu alınır? MHRS RANDEVU GİRİŞ! MHRS randevusu nasıl alınır?

MHRS üzerinden randevu alınması, kişilerin ne randevusu almak istediklerine göre farklı şekillerde gerçekleştirilir. MHRS randevu sistemi, sistem üzerinden hastane, sağlık ocağı veya aile hekimliği randevusu alacak kişilere farklı seçenekler sunar. Hangisi arzu ediliyorsa, o seçeneğin üzerine tıklanır ve böylece randevu onaylanır. Buna ek olarak, ALO 182 hattı kişilerin talep ettikleri her saat aralığında aranabilir. Ayrıca MHRS’nin resmi internet sitesi üzerinden de hızlı bir şekilde randevular alınabilir.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2023, 08:09 Güncelleme 16 Ekim 2023, 08:09
MHRS’den saat kaçta randevu alınır? MHRS RANDEVU GİRİŞ! MHRS randevusu nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

MHRS üzerinden randevu alınması, kişilerin ne randevusu almak istediklerine göre farklı şekillerde gerçekleştirilir. MHRS randevu sistemi, sistem üzerinden hastane, sağlık ocağı veya aile hekimliği randevusu alacak kişilere farklı seçenekler sunar. Hangisi arzu ediliyorsa, o seçeneğin üzerine tıklanır ve böylece randevu onaylanır. Buna ek olarak, ALO 182 hattı kişilerin talep ettikleri her saat aralığında aranabilir. Ayrıca MHRS'nin resmi internet sitesi üzerinden de hızlı bir şekilde randevular alınabilir.

👉ALO 182 Hangi Saatlerde Açık?

182 MHRS hattı, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 7 gün 24 saat boyunca hizmet verir. Bu telefon numarası, vatandaşlar tarafından talep ettikleri saat aralığında aramaya açıktır. Ancak genellikle mesai saatlerinde aranması tercih edilir.

👉MHRS'den Saat Kaçta Randevu Alınır?

MHRS üzerinden randevu oluşturulması, genellikle her günün başlangıcı olan 00.00 saatinde yapılır. Tüm hastanelerin randevuları, 00.01 saatinde yenilenir. Bu sayede her gece saat tam 00.01 olduğu anda MHRS üzerinden açılmış olan günler için randevu kolaylıkla alınabilir. Yoğun olan bölgelerde genellikle randevular 15 gün sonrasına verilir. Ancak yoğunluğun az olduğu bölgelerde bu süre değişebilir.

👉MHRS Nasıl Giriş Yapılır?

MHRS sistemine giriş yapılabilmesinin iki farklı yolu mevcuttur. MHRS mobil uygulaması üzerinden veya MHRS'nin resmi internet sitesi üzerinden kolaylıkla giriş sağlanabilir. Ancak sisteme giriş yapılabilmesi için öncelikle kişilerin üye olmaları gereklidir. MHRS üyeliği olmayan kişiler, T.C. kimlik numaralarını kullanarak kendilerine oluşturacakları bir şifre ile sisteme giriş yapabilirler. Eğer kişilerin MHRS üyelikleri mevcutsa, T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapabilirler.

👉E-Nabız'da Hangi Bilgiler Yer Alır?

E-nabız üzerinde yer alan kişisel sağlık bilgileri, güncel olarak şöyle belirlenmiştir:

  • Hastane ziyaretleri
  • Reçeteler
  • Raporlar
  • Hastalıklar
  • Tahliller
  • Radyolojik Görüntüler
  • Covid-19 Aşı Bilgileri
  • Alerjiler
  • Hasta ve Hasta Yakını Bilgilendirmeleri
  • Dokümanlar
  • Aşı Takvimi
  • İlaçlar
  • Mevcut Randevular

E-nabız içinde kişilerin bugüne dek yapmış oldukları tüm hastane ziyaretlerinden radyolojik tahlillerine kadar tüm bilgileri mevcuttur. Kişiler eğer hangi tarihte, hangi hastanede hangi işlemi yaptırdıklarını hatırlamıyorlarsa buradan kolaylıkla öğrenebilirler. Ayrıca E-nabız sistemi, herkese özel olarak oluşturulmuş bir platformdur. Bu nedenle de bir kişinin e-nabız hesabında farklı birinin bilgileri yer alamaz. Alması suç teşkil eder.

👉MHRS Üzerinden Neden Randevu Alınmaz?

MHRS randevularının alınamama sebeplerinin ilki, kişilerin randevu oluşturmayı talep ettikleri yerde boşluk bulunmamasıdır. Kişilere hastane üzerinden de randevu verilmesi dolayısıyla her doktorun muayene saatleri MHRS randevu almak için açılmayabilir. Bunun yanında randevu alınmak istenen doktor görevinde olmayabilir. Bunun gibi birçok sebep dolayısıyla talep edilen sürelerde randevu oluşturulamayabilir.


MHRS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ