Bakan Yerlikaya duyurdu! Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu yakalanarak Türkiye'ye iade edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son operasyonlarda kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 20, ulusal seviyede aranan 4 olmak üzere toplam 24 suçlunun Gürcistan başta olmak üzere Almanya, Avusturya, Karadağ, Sırbistan ve Yunanistan’dan Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Bakan Yerlikaya duyurdu! Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu yakalanarak Türkiye'ye iade edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan 20 ve ulusal seviyede aranan 4 suçlunun Gürcistan, Almanya, Avusturya, Karadağ, Sırbistan ve Yunanistan'dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Yerlikaya, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, son 2,5 yılda 58 ülkeden kırmızı bültenle aranan 584 kişinin yakalanarak Türkiye'ye iadelerinin sağlandığını aktardı.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Kırmızı bülten ile uluslararası seviyede aranan 20 ulusal seviyede aranan 4 suçlu yakalandı

TÜRKİYE'YE GETİRİLDİLER

Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri, istihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlıkları koordinesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yerlikaya, kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan B.A, M.Y, H.A, S.A, B.A, T.E, K.Ç, Ö.F.A, A.Y, S.K, E.O, G.U, M.B, Ş.G, E.T, O.T, F.D, M.Y, Y.A, ve S.A. ile ulusal seviyede aranan R.Ç, Y.E, K.Ö. ve S.A. isimli suçluların yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini ifade etti.

Bu kişilerin 19'unun Gürcistan'dan, diğerlerinin ise Almanya, Avusturya, Karadağ, Sırbistan ve Yunanistan'dan getirildiğini belirten Yerlikaya, iadesi sağlanan suçlulara ilişkin bilgilere de paylaşımında yer verdi.

Bakan Yerlikaya, hangi bültenle aranırsa aransın organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini yakalayıp Türkiye'ye geri getireceklerini vurgulayarak, emeği geçenleri tebrik etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN