Ankara'da bombalı saldırı girişimi! Teröristlere kucak açan Avrupa ve ABD yalandan terörü kınadı: Story attılar!

Türkiye, Ankara'daki hain terör eylemiyle sarsıldı. Her fırsatta teröristlere kucak açan, besleyen büyüten Avrupa ve ABD ise sosyal medyadan "story" yani hikaye attı! Yine yalandan terörü kınadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2023 Güncelleme 03 Ekim 2023, 07:02
Ankara’da bombalı saldırı girişimi! Teröristlere kucak açan Avrupa ve ABD yalandan terörü kınadı: Story attılar!

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırı girişimi, amacına ulaşamadı. Kalleş eylem, tüm dünyanın dikkatini topladı. Ancak her daim teröristleri bağrına basan ikiyüzlü Batı, yine üzülmüş gibi yaptı!



Hainlere sürekli ofis açtıran, para toplattıran, bölücü gösterileri yasal sayan Avrupa, eylemi "hikayeden" kınadı. Teröre destek veren ABD de "Türkiye'nin yanındayız" deyip yasak savdı!



ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLINKEN: Terörün her türünü kararlılıkla reddediyoruz. NATO müttefikimizin yanındayız.

AB KON. BŞK. MICHEL: Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle şoke oldum.

NATO GN. SEK. STOLTENBERG: NATO, terörle mücadelede Türkiye ile sonuna kadar dayanışma içindedir.



İSVEÇ BAŞBAKANI KRISTERSSON: Saldırıyı kınıyorum. Terörle mücadelede Türkiye ile işbirliğine bağlılığımızı teyit ediyorum.

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türk partnerlerimizle dayanışma içindeyiz.

FRANSA BÜYÜKELÇİSİ DUMONT: Terör saldırısı karşısında Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğumuzu belirtmeliyim.

İTALYA BŞB. YRD. TAJANI: Ülke olarak her türlü terörü en güçlü şekilde kınıyoruz.



İŞTE O KALLEŞ
İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişiminde bulunan iki teröristten birinin "Kanivar Erdal" kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edildi. Diğerinin DNA araştırması sürüyor.

CEPHANELİK ÇIKTI
Araçta ve teröristlerin üzerinde 9 bin 700 gram C-4 patlayıcı, 3 el bombası, bir roketatar, 2 tabanca, 2 uzun namlulu silah ele geçirildi.

KÖSTEBEK: PARAMOTOR
Teröristlerin yanındaki 2 roketatarın, Türkiye'ye paramotorlarla sokulduğu tahmin ediliyor. Sessiz olan bu cihazlar, savunma sistemine takılmıyor.



İŞTE O HAİNLER

ARAÇ CEPHANELİK GİBİ
Teröristlerin üzerinde ve kullandıkları araçta 9 kilo 700 gram RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde, 3 el bombası, roketatar, Glock marka susturucu takılı tabanca, Blow marka tabanca, M-4 marka Karabina uzun namlulu silah, kalaşnikof silahı ele geçirildi.
Canlı bomba,kendisini patlatamadan kafasından vurularak etkisiz hale getirildi.



Ankara'da içişleri Bakanılğı'na saldırı girişiminde bulunurken başından vurularak öldürülen teröristin, 10 yıl önce Mersin'den terör örgütü PKK'ya katılan ve sözde özel kuvvet eğitimi aldığı belirtilen "Kaniver Erdal" kod adlı Hasan Oğuz(27) olduğu belirlendi. 2018'de hakkında arama kararı çıkartıldığı öğrenilen teröristin, son olarak Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde bulunduğu tespit edildi. Bu kapsamda teröristin bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla soruşturma derinleştirildi. Saldırı sırasında patlayan bomba nedeniyle cesedi parçalanan diğer teröristin kimliğinin ise DNA çalışmalarıyla belirleneceği kaydedildi. İki teröristin Kayseri'de veteriner teknisyeni Mikail Bozlağan'ı şehit ettikten sonra gasp ettikleri Bozlağan'a ait 38 TP 962 plakalı araçla Kayseri-Kırşehir-Kırıkkale-Ankara güzergahını kullandığı kayıtlara girdi. Teröristlere öncülük yapan araç olup olmadığının ise incelendiği belirtildi. (Halit TURAN- Ömer ÇETİN)



ERDOĞAN YARALI POLİSLERLE KONUŞTU
Başkan Erdoğan, hain saldırıda yaralanan Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş ile telefonda görüştü. "Geçmiş olsun" diyen Erdoğan, kahramanların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.



BEBEĞİ YETİM KALDI
Mikail Bozlağan, dün son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze töreninde eşi Edanur ve annesi Fatma Bozlağan tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin 6 aylık oğlu Yağız Asaf'ın da sürekli ağlaması törene katılanları duygulandırdı.



KADERE BAK!
Hainlerin Kayseri'de aracını gasp etmek için şehit ettikleri Veteriner Mikail Bozlağan'ın (24), acı hikayesi de ortaya çıktı. Amca Bahri Bozlağan, Mikail'in geçtiğimiz kış aylarında köyün çıkışındaki köprüde kaza geçirip ölümden döndüğünü anlattı. Eski Muhtar İbrahim Gün de Bozlağan'ın 2005'te henüz 6 yaşındayken bir arkadaşıyla birlikte ormanda kaybolduğunu ve 4 gün boyunca yaşam mücadelesi verip sonunda evi bulduğunu da hatırlattı. (Ali ALTUNTAŞ)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN