İstanbul ve Ankara'da kar var mı? Hafta sonu hava nasıl olacak? 5 Şubat hava durumu

Son dakika haberi... Hafta sonu planı yapacak vatandaşlar hava durumunu araştırıyor. Meteoroloji bazı illerimiz için yağmur ve kar yağışı uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu kesimlerde azalacağı belirtildi. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? Hangi illerimizde yağış var? İşte son dakika hava durumu tahminleri.

Giriş Tarihi 05 Şubat 2022, 09:18 Güncelleme 05 Şubat 2022, 09:22
İstanbul ve Ankara’da kar var mı? Hafta sonu hava nasıl olacak? 5 Şubat hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun doğu kesimleri ve akşam saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların sabah saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.



Rüzgarın ise batı kesimlerde güney ve güneybatı, doğu bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 3
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 7
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14
Adana: Parçalı ve az bulutlu 15


Antalya: Az bulutlu 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10
Trabzon: Çok bulutlu, doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, iç kesimleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 7
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -4
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 7

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN