SON DAKİKA: Şampiyonluk kutlaması olacak mı? İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere genelge

Son dakika haberleri... Süper Lig'de şampiyon bu akşam 20.30'da başlayacak maçların ardından belli olacak. Koronavirüs pandemisi ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ise şampiyonluk kutlamaları yapılamayacak. İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere giden son dakika genelgesine göre sokak ve meydanlarda şampiyonluk kutlaması yapılmasına izin verilmeyecek.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2021, 09:22 Güncelleme 15 Mayıs 2021, 14:28
SON DAKİKA: Şampiyonluk kutlaması olacak mı? İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere genelge

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı, Spor Toto Süper Ligi'nin son hafta müsabakalarının ardından yapılacak şampiyonluk kutlamalarında kalabalıkların toplanmaması için valilikleri uyardı.

CADDE VE MEYDANLARDA TOPLANMAYA İZİN YOK
Kovid-19 ile mücadele kapsamında Türkiye'nin tam kapanma sürecinde bulunduğunu hatırlatan Bakanlık, valiliklerden, şampiyonluk kutlamalarında kalabalıkların cadde, sokak ve meydanlarda toplanmasına izin verilmemesini istedi.

BAKAN SOYLU ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ
Ankara'da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde Ramazan bayramı tedbirlerine ilişkin yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile canlı bağlantıda Süper Lig'de oynanacak şampiyonluk maçlarına ilişkin de uyarılarda bulunmuş ve cumartesi günü oynanacak maçların ardından şampiyonun belli olacağını anımsatmış ve şunları söylemişti "Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa... Sağ olsun hem Giresunlular hem de Adanalılar kutlamaları minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu ama her tarafa yayılmış bir görüntü olmadı.

Hem kulüp yöneticileri hem de valililerimiz bu konuda çağrıda bulundular. İstanbul'da da kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda bir diplomatik müzakere yöntemi hem size hem de valimize iş düşüyor. Buna dair bir tedbir almak lazım geldiğini düşünüyorum. Eğer bu konuda İstanbul bir ilke kararı üretirse, hep beraber oturup çağrıda bulunursa zannediyorum ki tam kapanma dönemine bir halel gelmeden, tam kapanma döneminin hemen akabinde bunlar yapılabilir. Böylece Türkiye'de örnek bir hareket kabiliyeti olur düşüncesindeyiz.

Çünkü neticede üç takım da İstanbul'da. Ve Türkiye'de de aynı şekilde olacak. Eğer bu konuda İstanbul bir şey üretirse, bir ilke kararı üretirse hep beraber iyi bir çağrıda bulunulursa tam kapanma dönemine halel gelmeden bunlar yapılabilir."