Sıra dışı

Parti zoruyla İP’e yollanan 15 CHP’li tekrar ‘yuvalarına’ döndü. Bunun üzerine Meclis Genel Kurulu’ndaki İyi Parti tabelası sıralardan söküldü!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2018 Güncelleme 11 Mayıs 2018, 01:48
Sıra dışı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 milletvekilini İyi Parti'ye verdi! Amaç Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli imzayı toplayamaması halinde parti lideri olarak yarışa girmesiydi. Böylece Meral Akşener'in 5 sandalyeye sahip İyi Parti'si, TBMM'de grup hakkı elde etti. Genel Kurul salonu da buna göre düzenlendi. İP, HDP ile MHP arasına yerleştirildi. Ancak CHP'nin 'demokrasi kahramanı' olarak ilan ettiği sözde kahramanlar, dün İyi Parti'den istifa ederek yeniden CHP'ye gitti.



YERLER TEKRAR DEĞİŞTİ
15 milletvekili, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel ile İyi Parti sözcüsü Aytun Çıray'ın katıldığı basın toplantısıyla istifa ederek CHP'ye katıldıklarını ilan etti! Bu dönüşle birlikte yerler de yenilendi. CHP'nin hülleci 15 milletvekilinin İyi Parti'ye geçmelerinin ardından Genel Kurul'da, Meclis'te grup kuran İyi Parti'ye sıra verilmişti. Ancak vekillerin dün yeniden CHP'ye dönüş yapmaları nedeniyle Genel Kurul'daki sıralar yeniden değişti. Genel Kurul'daki İyi Parti tabelası söküldü.


ZİNCİRLENMİŞ KÖLELER GİBİ
MHP lideri Bahçeli, geri dönen 15 milletvekiliyle ilgili sert açıklamalar yaptı. Bahçeli "Gözyaşlarıyla, boynu bükük şekilde, adeta pazarda alıcısını bekleyen zincirlenmiş köleler gibi 22 Nisan'da İP'e zorla geçirilen 15 CHP Milletvekili, 18 gün sonra kendi mahallelerine dönmüşlerdir" dedi.