Ayla yetim kaldı

Süleyman Dilbirliği, 91 yaşında bir Kore gazisiydi. Savaşta ailesini kaybeden Koreli bir kız çocuğunu sahiplendi. Ona Ayla adını verdi. Beyaz perdeye uyarlanan hikayesi, herkesin yüreğini titretti. Ancak o kahraman, dün hayatını kaybetti. Mutlu ama buruk bir sonla biten bu kavuşma, herkesi derinden etkiledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2017 Güncelleme 08 Aralık 2017, 02:37
Ayla yetim kaldı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Kore gazisi Süleyman Dilbirliği'ni, yaptığı büyük fedakarlıkla tanıdı. Astsubay Süleyman Dilbirliği, 1950 yılında gittiği Kore Savaşı'nda ailesini kaybeden 5 yaşındaki kız çocuğuna sahip çıktı. 'Ayla' ismini verdiği bu küçük kıza tam bir buçuk yıl boyunca baktı. Savaş bittiğinde Ayla'yı Kore'de bırakmak zorunda kaldı. Ancak 'Geri geleceğim' diye söz verdiği Ayla'yı hiç unutmadı. 60 yılın ardından baba kız, Güney Kore'nin Seul kentindeki Ankara Parkı'nda hasretle kucaklaştı. Herkesi derinden etkileyen bu hikaye, beyaz perdeye taşındı. Tüm Türkiye'yi ağlattı. Ancak Süleyman Astsubay, 91 yaşındaydı. Kendi hikayesini tüm dünyaya duyurmayı başaran Dilbirliği, geçtiğimiz ay rahatsızlandı. Yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda tedavi gören Kore gazisi, hayata tutunamadı. Süleyman Astsubay'dan geriye herkesi duygulandıran ve imrendiren bir hayat hikayesi kaldı. Kahraman askerin, bugün yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verileceği açıklandı.

AYLA filminin yapımcısı Mustafa Uslu, Süleyman Astsubay ile aralarında geçen diyalogdan bahsetti: "Filmimizin galasına katıldı. Galanın bitiminde kulağıma eğilerek, 'Evlat benden bu kadar... Sen benim dileğimi gerçekleştirdin ben de Ayla'ya verdiğim sözü tuttum' dedi. Ne demek istediğini anlamadım ama sonrasında kendini bıraktı. Doktorları da belirli bir rahatsızlığı olmadığını söyledi ama yaşama tutunmayı bıraktığını söylediler."

Ayla, manevi babasını ararken geçirdiği yılları şöyle anlattı: "Bütün ömrüm, onu özlemekle geçti."

Süleyman Dilbirliği ve Ayla'nın hikayesinin anlatıldığı 'Ayla' filmi, izleyicilerden tam not aldı.