Tahtadan mutluluk

Hulusi Ulaşer, ömrü dolan eski sınıf tahtalarından mini golf sahası, tenis masası ve voleybol için pasmatik yaptı. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrencileri ise oyun oynamaya doyamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2017 Güncelleme 07 Aralık 2017, 00:49
Tahtadan mutluluk

İÇİNDEKİLER

İlkokul öğretmeni, öğrencileri için gecesini gündüzüne kattı. Çocukların yüzlerinde ise çiçekler açtı. Tokat Yeşilköy'e bağlı Kuşçu Köyü İlkokulu'nda bulunan tebeşirli yazı tahtaları, 'Fatih Projesi' kapsamında kaldırıldı. Yerlerine akıllı tahtalar takıldı. Ömrü dolan eski yazı tahtaları da okulun tavan arasına bırakıldı. Beden eğitimi öğretmeni Hulusi Ulaşer ise bu tahtaları yeniden değerlendirmek istedi. Öğrencilerinin de yardımıyla okulda testere ve keserle tebeşir tahtalarından mini golf sahası, tenis masası ve voleybol için pasmatik yaptı. Öğrencileri de spor yapmanın ve oyun oynamanın tadını çıkardı.

'AMACIMIZ BOWLING SAHASI'
Şimdiki amaçlarının okullarına bowling sahası yapmak olduğunu anlatan Hulusi Ulaşer, "Akıllı tahtalar dağıtıldıktan sona tebeşirli yazı tahtaları boşa çıktı. Tavan arasında boş bekliyordu. Ben de mini golf sahası, tenis masası, voleybol için parmak pas ve manşet için pasmatik adını verdiğimiz sistemi yaptık. Normal bir şehir merkezindeki okul ile köy okulu arasındaki farkı en aza indirmeye çalıştık. Gayet güzel oldu. Çocuklar boş zamanlarını iyi değerlendiriyor. Burada hiç okul takımı yoktu. Şu anda 4 kategoride okul takımımız var. Şimdiki amacımız da bir bowling sahası yapmak" diye konuştu.


Beden eğitimi öğretmeni Hulusi Ulaşar, sınıf tahtalarını kesip biçti. Öğrencilerini sporla eğlendirdi.