İnsanlık madeni

İş elbiseleriyle otobüse binen 6 madenci, koltuklar kirlenmesin diye ayakta dikildi. İşçilerin bu davranışı hepimizi derinden etkiledi. Türkiye’nin konuştuğu ‘elmas yürekliler’, ‘Biz hep acıyla gündeme gelirdik. Ama bu kez iyi bir şeyle gündemdeyiz’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2017 Güncelleme 25 Eylül 2017, 00:37
İnsanlık madeni

İÇİNDEKİLER

Şair Orhan Veli'nin "Yüz karası değil, kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası" dizeleri, madencileri en güzel anlatan cümlelerdi. Ekmeğini kömürden çıkartmak için yerin yüzlerce metre altına inen işçiler, üstleri kömür karasına boyansa da yüreklerini her daim temiz tutmayı bilenlerdendi. Bunun en çarpıcı örneği, önceki gün Zonguldak'ta belgelendi. Kilimli'de Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ndeki maden ocağında çalışan 6 işçi, iş çıkışında kullandıkları asansör arızalı olduğu için müesseseye bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü maden ocağından dışarı çıkabildi. Madenciler, Gelik'ten çalıştıkları Kilimli'deki müesseseye gitmek için halk otobüsüne bindi. Üzerlerinde yer altında çalıştıkları kömür karası iş elbiseleri bulunan işçiler, otobüs şoförü Ogün Bahar'ın ısrarına rağmen "koltuklar kirlenmesin" diye oturmayarak ayakta dikildi. Otobüsün koltukları kirlenmesin diye ayakta yolculuk yapan işçilerin görüntüleri, yüreğimize işledi. Vatandaşlar, işçilere takdir mesajları gönderdi. Gözler de o işçilere çevrildi.


"Elmas yürekli" işçilerin boş otobüste ayakta yolculuk etmesi, sanal alemi salladı. Madenciler herkesin takdirini topladı.

'ÇOK İYİ TEPKİLER ALDIK'
Otobüste ayakta yolculuk yapan işçilerden Sabahattin Akkoç, Turgay İnam, Gökhan Onur ve Koray Karabacak özetle şunları söyledi: "Yolda yürürken otobüs şoförü durdu bizi aldı. Şoför arkadaş 'Oturun' dedi. Ama biz koltuklar kirlenmesin diye oturmadık. Öyle yolculuk yaptık. Otobüs şoförü ücret de almadı. Güzergahı olmamasına rağmen müessese önüne kadar bıraktı bizi. Görüntüleri görünce biz de çok duygulandık. Olayın ardından aldığımız tepkiler çok iyiydi. Sosyal medya hep bizi konuştu. Biz hep acıyla gündeme gelirdik. Bu sefer iyi bir şey ile gündeme geldik. Bu da bizi mutlu etti."