Balıklama biberon

Her gün onlarca kişi, ‘koi’ balığı besleme seansına katılıyor. Pozitif bağ kurmak için yapılan etkinlik, özellikle turistleri mest ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2017 Güncelleme 06 Ağustos 2017, 00:20
Balıklama biberon

İÇİNDEKİLER

Antalya'da 5 bini aşkın balığın bulunduğu dev akvaryum, yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak mekanları arasında yer alıyor. 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik tünel genişliğine sahip, birbirinden ilginç 4 tematik bölümde Kızıldeniz, Hint Okyanusu, Atlas ve Pasifik okyanuslarından kesitler sunulan akvaryum, dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden biri olma özelliğini taşıyor. 7.5 milyon litre hacimli akvaryumdaki 'koi' cinsi balıklar beslenme şekilleriyle dikkati çekiyor. Çünkü bu balıklar diğer türlerinin aksine ziyaretçiler tarafından biberonlarla besleniyor. Akvaryumda haftanın yedi günü saat 14.00'te 'koi' balığı besleme seansları düzenleniyor.

STRESTEN ARINDIRIYOR
Sıvı haldeki özel balık yemini biberonlara doldurarak turistlere veren akvaryum çalışanları, balıkların beslenmesini yakından takip ediyor. Bu etkinlik, sterese iyi geliyor ve hayvanlarla pozitif bağ oluşturuyor. İlk olarak Japonya'da evcilleştirilen koinin atası sazan.