'Manav'iyat

Beyaz Türkler, Bodrum ve Çeşme’ye aktı. Fiyatlar tavan yaptı. İşletmeler hamburgeri 250 TL’ye, lahmacunu 90 TL’ye vererek müşterirleri kazıkladı! Lüks teknelerin dolaştığı Göcek koylarına ise “insaf” demir attı! Deniz manavı, milyon dolarlık yatlara karpuzun tanesini 10 TL’ye, domatesin kilosunu ise 7.5 TL’ye sattı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 02:18
’Manav’iyat

İÇİNDEKİLER

Halk plajları kalktı... Yerini beach club'lar aldı. Esnaf lokantalarının masaları boş kaldı. Bodrum ve Çeşme'de adisyonlar hem cep hem de can yaktı. Beach club'lara girmek isteyenler ez az 300 TL'yi gözden çıkardı. İşletmeler hamburgeri 250 TL'ye, lahmacunu ise 90 TL'ye kakaladı. Menüde 200 TL'lik pizza ile 70 TL'lik köfte de vardı. Dondurmanın topu 15 TL, mercimek salatanın ise 52 TL olduğu açıklandı. Yurdum insanının tarihi içeceği olan ayran ise 40 TL'ye çıktı. Çeşme ve Bodrum'daki işletmeler pahalılığın suyunu çıkarırken koylarda insanlık vardı. İşletmeler, hamburgeri 250 TL'ye satarken lüks teknelerin dolaştığı Göcek koylarına ise "insaf" demir attı.

'HAKSIZ KAZANÇ İSTEMEM'
Dalamanlı bir vatandaş, küçük takasıyla Göcek koylarına açıldı. Yüzde yüz doğal ürünleri lüks yatlara sattı. Ancak aç gözlü davranmadı. Milyon dolarlık yatlar, karpuzun tanesini deniz manavından 10 TL'ye aldı. Deniz manavında üzümün kilosunun 10 TL, domatesin kilosunun 7.5 TL, salatalığın kilosunun 7.5 TL olduğu açıklandı. Yumurtanın tanesi ise sadece 1.5 TL kadardı. Denizin ortasında ultra lüks yatlara satış yapan vatandaş ise şunları açıkladı: "Ürünlerimi Dalaman ve Ortaca pazarından alıyorum. Hepsi doğal. Domatesi 100 TL'ye satacak halimiz yok. Ayıp günah. Haksız kazanç istemem". Öte yandan deniz ortasında alışveriş yapmanın keyfini yaşayan tatilciler ise deniz manavındaki fiyatların İstanbul'dan ucuz olduğunu anlattı.

MARKETLERE RAKİP OLDULAR
Yat turizmi, denizde kendi sektörünü de oluşturdu. Koylar, market tekneleriyle doldu. Ancak ünlü marketlerin yatlarında alışveriş yapanlar fiyatları görünce şok oldu. Küçük takalardaki esnaf ise yatçıların gözünü doyurdu.