Gaz kafalılar

Katil Esad, kimyasal bombalar attı. Suriye’nin çocuklarına havadan ölüm yağdı. Katliamın ardından ABD Genelkurmay Başkanı’nın danışmanı Kobani’ye gidip PYD/YPG ile toplantı yaptı! Teröristlerle fotoğraf çekip bunu resmi internet sitesinde yayınladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2017 Güncelleme 07 Nisan 2017, 02:34
Gaz kafalılar

İÇİNDEKİLER

Onlar Ortadoğu'nun küçücük yavrularıydı... Paylarına düşen ise oyuncak değil kimyasal bombalardı... Çünkü Türkiye hariç hiçbir ülke katil Esad'ın Suriye'deki zulmüne ses çıkarmadı. Beşar Esad, 7 yılda ülkesindeki muhaliflere acımadı. Yüzbinlerce insan hayatını kaybederken milyonlarcası ülkesinden ayrılmak zorunda kaldı.



Dünya ise Esad'ı yargılamak üzere kendi çıkarları üzerine Ortadoğu'da sahneye çıktı. Bunun son örneği önceki gün Suriye'de yaşandı. Esad kimyasal bombaları İdlib'e atarken, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un başdanışmanı Astsubay Kıdemli Başçavuş John Wayne Troxell soluğu Suriye'de aldı. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD/ YPG'li hainlerin Kobani'deki kamplarında denetim yaptı. Troxell, ABD'nin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) adıyla kamuflaja sardığı teröristlerin yanında yer aldı. Hatta onlarla fotoğraf çektirip ABD Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınladı. Ardından da hainlere övgüler yağdırdı. PYD'li teröristle çektirdiği fotoğrafın altına şu mesajı yazdı:

ÇOK GÜVENİYORMUŞ
"Irak'ın Hamam al-Alil şehrinde Amerikan askerleri ve Iraklı yetkililerle görüştüm. Kobani'de devriye görevine katıldım ve Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) hareket halinde gördüm. Orada gördüğüm herkes DSG'ye güveniyor. Burada gerçekten bir ortak kuvvet oluşturulmuş. ABD ordusu, Suriye'de DSG'ye eğitim ve mühimmat yardımında bulunuyor. Bölgeden, DSG'ye son derece güvenerek ayrıldım. Resmi rütbe ve okulları yok ancak her ünitenin bir lideri var. DSG askerleri 20 yaş civarında. Komutanlar daha yaşlı ve tecrübeli askerlerden oluşuyor. Bizim komutanlarımız, DSG'nin bugüne kadarki askeri partnerlerimiz arasında en iyilerden biri olduğunu söylüyor. ABD, DSG'yi eğitmeye ve destek vermeye devam edecek ve ortaklığımız derinleştikçe DSG daha etkili olacak."


* Dunford'un başdanışmanı Troxell, YPG'li teröristle çektirdiği bu fotoğrafı ABD Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınladı.


* Esad , Suriye'de yine çocukları hedef aldı. Katile, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden tepki yağdı.