Berlin duvarı!

Türkiye, Almanya’ya 300 FETÖ’cünün ismini yolladı. “Bunları iade edin” diyerek Alman makamlarını uyardı. Ancak Başbakan Merkel ve gizli servisi BND, teröristleri yakalamak yerine onları korumaya aldı. Diyanet’e bağlı çalışan Türk imamlara ise terörist muamelesi yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2017 Güncelleme 07 Nisan 2017, 02:39
Berlin duvarı!

İÇİNDEKİLER

Almanya dört bir koldan Türkiye'ye saldırdı. Terör örgütlerine destek çıktı. FETÖ'cü firariler Almanya'ya kaçtı. Bunun üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), düğmeye bastı. MİT, FETÖ'yle bağlantısı olan 300 kişi ile 200 kuruluşun ismini Alman Dış İstihbarat Servisi BND'ye verip gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Türk makamları ayrıca başta Kuzey Ren Vestfalya, Hessen ve Saksonya olmak üzere 11 eyalet hükümetine de örgütün takibi konusunda başvuru yaptı. Ancak Almanlar, Türkiye'ye destek sağlamak yerine iftira attı. Diyanet'e bağlı imamların 'casusluk' yaptığı yalanını ortaya attı. Almanya bununla da yetinmeyerek Diyanet'e bağlı camilere el koyup FETÖ'nün vakıflarına teslim edilmesini gündeme taşıdı. Türkiye, darbeye kalkışan FETÖ üyelerinin takibinin yapılmasını talep ederken, Alman istihbaratı tam tersine Türk din görevlilerini takibe aldı. Hatta FETÖ militanlarını "Türkiye'ye gitmeyin" diye uyardı.

BAHANELERİ DE HAZIRDI
FETÖ'ye kol kanat geren Almanya, bir skandala daha imza attı. Alman istihbaratının FETÖ listesinde isimleri yer alan örgütün üst düzey militanlarına koruma sağlamak için teklifte bulunduğu ortaya çıktı. FETÖ'cü hainleri kalkan olmak isteyen Almanya'nın 'saldırı' ve 'tehdit' bahanelerini ileri sürdüğü anlaşıldı. Öte yandan Alman Dış İstihbarat Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, FETÖ'ye açık açık destek sağlamıştı. Kahl, "15 Temmuz'un arkasında Gülen hareketinin olduğuna dair ikna edilemedik" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

RUTİN DENETİM KILIFI
Almanya, referandumda 'Evet' oyu için çalışan Türk vatandaşlarına da akıl almaz baskılar uyguladı. 'Evet' broşürü dağıtan, ofisine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tablosunu asan Türk işyerlerine 'rutin denetim' adı altında baskınlar yapıldığı ortaya çıktı. Yıllardır faaliyet gösterdiği işyerlerinde maliye ile ilgili tek bir problem yaşamayan vatandaşlara, Alman Maliye Bakanlığı'nın yüksek cezalar kestiği de kaydedildi.


* Teröristbaşı Pensilvanya'daki ininden çıkmadı. Adamlarına ise Almanya koruma sağladı.


* 300 kişilik FETÖ'cü listesinde Sosyal Demokrat Partili (SPD) milletvekili Michelle Müntefering de var.

ERKAM ÇOBAN