Ahsen’e helal olsun

Ahsen Zeynep Kaya, 2 milyonu aşkın öğrenciyi solladı. 500 tam puan alarak YGS şampiyonu olmayı başardı. Memleketi Bingöl’e büyük bir gurur yaşattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2017 Güncelleme 30 Mart 2017, 00:23
Ahsen’e helal olsun

İÇİNDEKİLER

2 milyonu aşkın öğrenci, üniversiteye girmek yarıştı. Bingöllü Ahsen Zeynep Kaya ise rakiplerini solladı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye birincisi olarak memleketine bir ilk yaşattı. Bingöl'de 3 çocuklu bir ailenin kızı olan Ahsen Zeynep Kaya, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girmeyi amaçladı. Bu nedenle üniversite sınavı için gece gündüz çalıştı. Özel bir eğitim kurumunda okuyan genç kız, artık sınav için hazırdı. 12 Mart'ta yapılan YGS'ye girip, toplam 160 soruyu cevapladı. Ardından heyecan içinde sınav sonuçlarını beklemeye başladı. YGS sonuçları ise önceki gün açıklandı. Kaya, 500 tam puan alarak YGS'de 4 puan türünde Türkiye şampiyonu olmaya hak kazandı. Kaya, YGS'deki başarısıyla memleketini gururlandırdı. Çünkü Bingöl'den ilk kez YGS birincisi çıktı. ÖSYM Başkanı Ömer Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, YGS şampiyonu Kaya'yı telefonla arayarak kutladı. Ailesinin, öğretmenlerinin ve memleketinin gurur kaynağı olan Ahsen, büyük bir mutluluk yaşadığını açıkladı. Başarısının sırrını ise şu sözlerle anlattı: "Önemli olan çok çalışmak değil, düzenli ve planlı çalışmaktır. Çözemediğim soruları hocalara sordum. Sosyal hayatıma ve kitap okumaya da zaman ayırdım. Sınavdan sonra heyecan içende sonuçların açıklanmasını bekledim. En az 300 kez ÖSYM sayfasını yeniledim. Birinci olduğumu görünce hem şaşırdım hem mutlu oldum hem de şoka girdim."



'KIZIMA GÜVENİYORUM'
YGS şampiyonu Ahsen Zeynep Kaya'nın babası Mehmet Emin Kaya, kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Esnaflık yapan 3 çocuk babası Kaya, "Kızıma çok güveniyorum. Onun güzel yerlere geleceğine inanıyorum" dedi.



İKİNCİ ANKARA'DAN
YGS birincisi Bingöl'den çıkarken, ikinciliği Ankara göğüsledi. TED Ankara Koleji Bilim İnsanı Yetiştirme Programı'nda öğrenim gören Gökçe Aybeniz Sevim, YGS'de Türkiye ikincisi olma başarısını gösterdi. Sevim'in okul hayatındaki başarı çizgisi oldukça yüksekti. Sevim, 2016 yılında 47. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması'nda Matematik dalında Ankara Bölge Birincisi geldi. 2015 yılında ise Rusya-Tver'de gerçekleştirilen IGEO 12. Coğrafya Olimpiyatları'nda ulusal takımımızda yer alarak ülkemizi başarıyla temsil etti.