Florida askeri

Florida Havalimanı’nı kana bulayan saldırgan eski ABD askeri çıktı. Birkaç ay önce FBI’ı ziyaret eden Esteban Santiago’nun CIA’nın kendisini DEAŞ için savaşmaya zorladığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2017 Güncelleme 08 Ocak 2017, 00:28
Florida askeri

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Florida eyaletinde havalimanına silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yerel saatle 12:55'te havalimanını kana bulayan saldırganın isminin Esteban Santiago olduğu ve ABD ordusunda Irak'ta savaştığı anlaşıldı. ABD basını, saldırganın Alaska'dan Florida'ya uçtuğunu ve bagaj alım bölümünde silahını ateşlediğini belirtti.

26 yaşındaki saldırganın ailesi, oğullarının Irak savaşından döndükten sonra psikolojik problemler yaşamaya başladığını söyledi. ABD medyası saldırganın birkaç ay önce yaşadığı kent olan Anchorage'de FBI binasında ajanlarla konuştuğunu belirtti. Santiago, ajanlara CIA'nın kendisini DEAŞ saflarında savaşmaya zorladığını ve zihnini kontrol eden CIA'in kendisini DEAŞ videoları izlemeye yönlendirdiğini söyleyince kliniğe kaldırılmıştı.


* Saldırıda insanlar araçları kendilerine siper etti. Olay sırasında çekilen fotoğraflarda saldırganın hedef göz etmeden ateş açtığı görüldü.


* Saldırıda can havliyle kaçışan yolcular, ABD polisi tarafından etraftaki tarlalardan toplandı.