Vefalı evlat

Babalar kızlarının kahramanıydı. 6 yaşındaki Duru da dün kahramanıyla son kez vedalaştı. İstanbul Beşiktaş’taki kalleş saldırıda şehit olan emniyet müdürü babası Vefa Karakurdu’nu cennete uğurladı. Gözlerinden akan yaşlarda ise Türkiye vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2016 Güncelleme 13 Aralık 2016, 00:00
Vefalı evlat

İÇİNDEKİLER

Ülke çapında teröre lanet yağarken, Türk halkı da şehitlerini bağrına bastı. Kayseri'de 25 bin, Sinop'ta 10 bin kişi şehitleri uğurladı. Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun kızı Duru'nun tabut başındaki çığlıkları, törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde uğurlandı. Kendisi de emekli emniyet müdürü olan babası Erdal, annesi Sabriye, eşi Emel ile çocukları Kaan ve Duru, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tabutun başında babasının fotoğrafına kapanan Duru'nun çığlıkları, törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Kozlu İlçesi'nde uğurlanan polis memuru Hasan Bilgin'in annesi Aynur ve babası Yaşar Bilgin de gözyaşlarına boğuldu.


* Torunu Adem Derin'in tabutunu taşıyan dede Ali Yılmaz, görenleri duygulandırdı.

KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI
Şehit polis Murat Yılmaz, Muş'ta binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Şehit yakınlarının cenaze başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktığı törende anne Neriman ve baba Nazım Yılmaz güçlükle ayakta durdu. Törene katılanlar "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Polis Mehmet Taş ve Enes Çiçek de Şanlıurfa'da Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakırlı dolmuş şoförü Velat Demiroğlu da memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Baba Mehmet Demiroğlu "Terörden kaçmak için gitmiştik buradan terör oğlumu yine buldu" dedi. Şehit polisler Adem Oğuz (30) ile Mehmet Atıcı (22) Adana'da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte binlerce kişi tarafından uğurlandı. Adem Oğuz'un 2 yıllık eşi Belkız Oğuz, törene 4 aylık oğlu Fatih Selim ile birlikte geldi. Şehidin babası Ali, annesi Yeter Oğuz da törende gözyaşlarına boğuldu. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun yakın akrabası olan 6 aylık polis Mehmet Atıcı'nın annesi Esin, arkasından "Kuzum bizi bırakma" diye ağıt yaktı.



GÜLEREK ŞEHİT OLDU
Konya'nın dün 3 şehidi vardı. Şehitlerden 6 aylık ikizleri olan Emre Horoz, Seydişehir İlçesi'nde uğurlandı. Taksici babası Mustafa Horoz, "Benim oğlum gülerek şehadete yürüdü, biz de ağlamayacağız, dik duracağız" dedi. İkizlerinin annesi Nazife Horoz da "Yokluğuna ben nasıl dayanacağım" diyerek gözyaşı döktü. Konya'da uğurlanan polis Metin Düzgün ise Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı törenle uğurlandı. Düzgün'ün iki hafta önce sözlendiği öğrenildi.



BİR TUTAM SAÇINI İSTEDİ
Sınav stresini atmak için arkadaşlarıyla birlikte gezmeye gittiği İstanbul'da şehit olan tıp fakültesi öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş, memleketi Sinop'ta toprağa verildi.

Cenaze getirildiğinde acılı baba Salim Akbaş'ın, imamdan "oğlunun bir tutam saçını istemesi" yürekleri dağladı. Acılı babanın bu isteği yerine getirildi.



O AKŞAM KIZ İSTEYECEKTİ
Polis Adem Serin, şehit olmasaydı ertesi akşam sevdiği kızı istemeye gidecekti. Bir ay sonra da nişan yapacaktı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı Gaziantep'teki törende annesi İsminur Serin, "Bir oğlum öldü, bir tane daha yetişiyor, Bu ülkeyi kimseye teslim etmeyiz. Ağlamıyorum oğlum dik duruyorum. Köpeklere meydan vermeyiz" dedi. Törende polis üniforması giyen şehidin 6 yaşındaki kardeşi Ahmet Serin, ağabeyinin tabutu başında gözyaşlarına boğuldu. Dede Ali Yılmaz ise torununun tabutunu taşıdı.


* Şehit Adem Serin'in kardeşi Ahmet ağabeyini selam ve gözyaşıyla uğurladı.



SENSİZLİĞE DAYANAMAM
Şehit polisler Osman Börklüoğlu (31) ve Yasin İke (25), Kayseri'de 25 bin kişi tarafından uğurlandı. Börklüoğlu'nun henüz 2.5 aylık eşi Özge Börklüoğlu, elinde düğün fotoğrafıyla ve gözyaşları içerisinde tabuta sarılarak, "Osman, ne olursun kalk, senin yerine ben yatayım. Ben sensizliğe nasıl dayanacağım" diye ağıt yaktı. Yasin İke'nin ablası Keziban Eser, "Bizim şehitlerimiz ay yıldızlı bayrağa sarıldı. PKK'lılar, dağlarda, inlerde geberiyor" diye bağırdı. Şehit babası Üzeyir İke ise oğlunun tabutuna sarılıp ağladı.



Kayseri'deki tören sırasında bir şehit yakını da tabutun başında beklerken ağlayan polis memurunun gözyaşlarını sildi.

HALİT TURAN - EYÜP KIYAK-ŞABAN YILMAZ-ALİ ALTUNDAŞ -MURAT KARAMAN-ZİYA RAMOGLU-MURAT ALHAN-TUNA ÇAM-SIRIRBERK ARSLAN-RIDVAN UYSAL-DENİZ ÖZEN-MEHMET YILDIRIM-MURAT YILDIRIM-TAHİR AŞKIN KISACIK-HAYRETTİN YENEL-YASER ÇAPAROĞLU-İBRAHİM GÜNEŞ-TAHİR ÖZÇELİK