Şehitlere Kürtçe ağıt

Ağrı’da PKK’lı teröristler, korucu noktalarına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada şehit sayısı 10’a ulaştı. Kürtçe ağıtlar, yürekleri yaktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2016 Güncelleme 17 Eylül 2016, 01:30
Şehitlere Kürtçe ağıt

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK, kalleşliğe doymadı. Kundaktaki bebeğe bile acımadı. Güvenlik güçleri ise canilere göz açtırmadı. PKK'lılar son operasyonlarla en ağır darbeleri aldı. Ancak hainlerin kalleşliği sonlanmadı. Ağrı'dan gelen haber, yüreğimizi yaktı. Bir grup PKK'lı, Doğubayazıt İlçesi'ndeki Tendürek Dağı eteklerinde bulunan korucu noktalarına ateş açtı. Korucular saldırıya karşılık verince çatışma çıktı. Çetenli Karakolu'ndan teröristlerin bulunduğu noktalara top atışı yapıldı. Kalleş saldırıda 7 korucu ve 2 asker şehit olurken, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı. Yardım için olay yerine giden bir emekli köy korucusunun aracına da teröristler tarafından el yapımı bomba atıldı. Emekli korucu, kalleş saldırı sonucu şehadete ulaştı. Şehitlerin cenazeleri Erzurum Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Şehit korucu yakınlarının Kütçe feryatları yürekleri dağladı.

ÇATAK'TAN DA ACI HABER
Şehitlerden Jandarma Er Ahmet Tezcan ve Uzman Çavuş Adem Akatay için Erzurum'da tören yapıldı. Başbakan Yıldırım'ın da katıldığı törenin ardından şehit Tezcan'ın naaşı, memleketi Manisa'ya şehit Akatay'ın cenazesi de Tokat'a uğurlandı. Van Çatak'tan da kara haber geldi. Yol kesen teröristler minibüsünü durdurdukları geçici köy korucusu Ali Ogün'ü şehit etti. Hainlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.