Kraliçe’nin hizmetinde

ABD’de CIA’nın yardımıyla birçok okul, dernek, vakıf kuran FETÖ’nün İngiltere faaliyetleri de deşifre oldu. Darbecilerin İngiltere’deki dershane, okul, vakıf ve ticari kurumların hepsinin kurucusu olarak Akın İpek ve Mustafa Yeşil’in göründüğü ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2016 Güncelleme 05 Ağustos 2016, 02:11
Kraliçe’nin hizmetinde

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün ABD ve Almanya'dan sonra İngiltere yapılanması da deşifre edildi. İngiltere'deki FETÖ bağlantılı kuruluşlar, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in 1993'te başkent Londra'yı ziyaretinden sonra kurulmaya başlandı.

1994'TE BAŞLADILAR
Ülkede faaliyete başlayan ilk FETÖ kuruluşu olan Axis Eğitim Vakfı 1994'de kuruldu. Kurucuları arasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'in de yer aldığı vakfa ait çok sayıda dershane ve bir okul bulunuyor. Vakfın kuzey Londra'daki merkezi, FETÖ'nün yayın organı Zaman UK ile aynı binayı paylaşıyor. Yine Vakfa bağlı Wisdom Primary and Secondary School, Lighthouse Educational Society (Işıkevi Eğitim Derneği), Amity Educational Foundation adlı bir vakıf, Spring Educational Society (Kaynak Eğitim Derneği), Fellowship Educational Society ve bir eğitim şirketi olan Oxford Vision ve diğer şirketlerin kurucusu olarak Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın başındaki isim Mustafa Yeşil ve Akın İpek görünüyor.

MERKEZLERİ LONDRA
Londra merkezli Dialogue Society adlı dernek ve London Centre for Social Studies adlı düşünce kuruluşu ise İngiliz vekillere para vererek Türkiye aleyhinde rapor yazdıracak kadar etkin. Turkey Institute ve "Center For Hizmet Studies" isimli düşünce kuruluşları ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'yle ilgili karalayıcı faaliyetleriyle dikkat çekiyor. FETÖ, İngiltere'de Zaman UK adı altında haftalık bir gazete çıkarıyor. Ayrıca, Muhabir Ajans adlı yapıyla İngiltere'de faaliyetini sürdürüyor.