Sütü bozuk!

Adana’da bir okulda öğretmenler, öğrenciler için dağıtılan sütlerle yoğurt yaptı. Bir veli skandalı ortaya çıkardı. Görüntüler sosyal medyaya düşünce “Sütü bozuklar!” yorumu yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2016 Güncelleme 20 Haziran 2016, 00:00
Sütü bozuk!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı okallarda öğrenciler için süt dağıtım projesi başlattı. Bununla çocukların gelişimine destek olunması amaçlandı. Ancak Adana Sarıçam'daki bir okulda bu durum amacından çıktı. Bazı veliler, iddiaya göre ücretsiz verilen okul sütünün dağıtılmadığını fark etti. Hemen araştırmaya koyuldu. Günlük dağıtımı yapılması gereken sütlerin, koliler halinde öğretmenler odasına götürülerek, hizmetliler tarafından okul müdürü ve yardımcılarına yoğurt ve sütlaç yapıldığını öğrendi. Bunun üzerine bir veli, sütlerin hizmetliler tarafından öğretmenler odasına götürülmesini, kutularından tencerenin içine boşaltmasını ve yoğurt mayalanmasını cep telefonuyla görüntüledi. Okul yönetiminden şikayetçi oldu. Ancak iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Ayrıca 19 Mayıs'ta okulda yapılan kermeste, parayla satılan sıkma ve böreklerin içine konan peynirlerin de bu sütlerden yapıldığı öne sürüldü.

KALANLAR DEĞERLENDİRİLİYOR
Okul müdürü ise suçlamaları kabul etmedi. Yoğurtların öğrencilerin içmediği sütlerden yapıldığını, kalan sütlerin hizmetliler tarafından sınıflardan alınıp değerlendirildiğini söyledi. Ancak görüntüler sosyal medyayı yine salladı. Ağır eleştiriler yapıldı: Sütü bozuklar. Öğretmenin eli harama değdi.