Seri delilik

3 cinayetten tutuklanan Atalay Filiz deli numarası yaparak yırtmaya çalıştı. Esas delilik sosyal medyada başladı. Filiz adına açılan hayran sayfaları ve sahte hesapların çoğunda katil Atalay Filiz’in bir kahraman gibi gösterildiği görüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2016 Güncelleme 19 Haziran 2016, 01:22
Seri delilik

İÇİNDEKİLER

17 günlük firari hayatın ardından İzmir'de yakalanan ve Silivri Cezaevi'ne konulan Atalay Filiz için sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da açılan çok sayıda hayran sayfası ve sahte hesap dikkat çekti. Hesaplarda Filiz'in gözaltında çekilen çeşitli fotoğrafları profil resmi olarak kullanılırken, sayfaların kategori kısmında ise sporcu, film karakteri, senarist, tanınmış kişi, aşçı, eğlence dünyası mensubu gibi tanımlar yapıldı.

'O SON MİNİBÜSE BİNMEYECEKTİM'
Hesaplarda; "Hepinizi tek tek öldüreceğim. Beni bulamayacaksınız. Bir Atalay Filiz kolay yetişmiyor. Artık valizsiz geziyorum. O son minibüse binmeyecektik. Bir hayranım selfie çekmek istedi, kıramadım. Duruşma salonuna dört bavulla giremezmişim, bu mu adaletiniz" gibi trajikomik mesajlar paylaşıldı. Hesapların birçoğunda seri katilin fotoğrafları toplandı.

'BU BİR DAVRANIŞ BOZUKLUĞU'
Doç. Dr. Armağan Samancı, Atalay Filiz'in medyatik olması işlediği cinayetlerin önüne geçmeye başladı. İyi okullarda okuması, yurt dışında eğitim alması, kimliğini değiştirip yaşamasına hayranlık duyuldu. Hakkında sosyal medya hesaplarının açılması, Atalay Filiz ile fotoğraf çekinilmeye çalışılması onun popülerliğinden bir parça çalmaya uğraşmak anlamına geliyor" dedi. Prof. Dr. Arif Verimli ise, "Hesap açıp paylaşımda bulunmak ciddi bir davranış ve kişilik bozukluğudur. Cem Garipoğlu'na aşık olan kızlar da görmüştük. Kişinin gizemi, ciddi bir hayran kitlesini de yaratır." diye konuştu.

KISKANÇLIK YÜZÜNDEN ÖLDÜRDÜ
Seri katil zanlısı Atalay Filiz, Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radchikova cinayetini "Gizli mesaj geldi, casusluk yaptıkları için öldürdüm" diye itiraf etti. Ancak iddianamede tanık olarak yer alan Göktuğ Demirarslan'ın bir arkadaşı, "Atalay Filiz'in kız arkadaşı Olga'nın kaybolmasından sonra Demirarslan'ın sevgilisi Elena'ya ilgi duymaya başladığını, bu yüzden Filiz ile Demirarslan'ın arasının bozulduğunu" anlattı. Tanık, Demirarslan'ın kendisine "Atalay şizofren. Elena'yla arkadaşlığımızı kıskanıyor" dediğini de söyledi.

CANAVARCA VE BİLİNÇLİ CİNAYETLER
Münevver Karabulut cinayetinin avukatlarından Rezan Öpözdemir, Atalayi Filiz'in cinayetleri planlı, tüm detaylara hakim bir şekilde ve canavarca işlediğini iddia etti.




Yakalandığında emniyet görevlilerinin bile kendisiyle selfie çektirdiği katil Atalay Filiz için sosyal medyada birçok hayran sayfası açıldı.

GÜLCAN DEMİRCİ