Arzular şahane!

Ramazan ayı tüm bereketiyle geldi. Dilek sahipleri olanların en önemli mekanlarından biri ise Fatih’teki Oruç Baba Türbesi oldu. Bu Ramazan da ortaya farklı duygular ve görüntüler çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2016 Güncelleme 08 Haziran 2016, 04:07
Arzular şahane!

İÇİNDEKİLER

Onbir ayın sultanı Ramazan geldi. İnsanlar, huzur ve sükunete kavuşurken solukları manevi değerleri yüksek kişilerin türbelerinde aldı.

TÜRBELER DOLDU
Bunlardan biri de İstanbul Fatih'teki Oruç Baba Türbesi oldu. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da orucunu açmak ve dilekte bulunmak isteyenlerle doldu taştı. Oruç Baba Türbesi'nde iftar yapmak isteyen vatandaşlar, erken saatlerde türbeye gidip yer kaptı. Kimi masalarda kimi çimlere oturdu ve iftar vaktini beklemeye başladı. Dileği kabul olanlar sirke ve şeker dağıttı. Bazı vatandaşlar türbe görevlisine anahtar, cüzdan ve şal gibi eşyalar vererek türbeye sürdürdü ve dilek diledi. İftar vakti geldiğinde türbede adım atılacak yer kalmadı. Yediden yetmişe herkes oradaydı. Ezanın okunmasıyla vatandaşlar sirke ve ekmekle orucunu açtı, dua etti.

ORUÇ BABA KİMDİR?
Oruç Baba olarak bilinen kişi eski yıllarda yaşamış, çok fakir olduğundan Ramazan ayında orucunu kuru ekmek ve sirkeyle açan derviş olduğu söylenir. Başka bir inanışa göre de Oruç Baba, 1453 yılında İstanbul kuşatmasında savaşan bir asker olduğu rivayet edilir. Su kıtlığında bile askere su dağıtmayı sürdürdüğünden "baba" lakabının verildiğine inanılır.



Türbenin en dikkat çekici ziyaretçisi ise evlenmek isteyen bu genç kadın oldu. Günlerdir türbe ziyaretinde bulunan kadın, dün de soluğu Oruç Baba Türbesi'nde aldı. Saatlerce diz büküp el açtı. Geleceğini ve tüm ömrünü huzur ve mutlulukla paylaşacağı hayırlı bir hayat arkadaşına kavuşmak için dua etti.



CÜZDANIM PARAYLA DOLSUN TAŞSIN
Zenginlik hayali kuran bazı vatandaşlar özellikle cüzdanlarını Oruç Baba'nın mezar taşına sürerek bol para diledi.



3 ODA BİR SALON EV İSTİYORUM
Bir ev sahibi olmak isteyen bazı kişiler de türbeye ev anahtarı asıp 3 oda 1 salon ev duasında bulundu.



OĞLUMA HAYIRLI BİR GELİN
Erkek evladını evlendirmek isteyen anne de Yasin suresini okudu.



Oruç Baba Türbesi'ne gün boyu akın eden binlerce kişi dileklerini fısıldadıkları tesbihleri türbenin demirlerine astı. Burada yüzük ve kalpli kolye dikkat çekti.