Karanlık saldırı

MİT TIR’ları davasında dün hakim karşısına çıkan Can Dündar, adliye kapısında silahlı saldırıya uğradı. “Murat Şahin” adına düzenlenmiş kimlik taşıyan şüpheliyi, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar yakaladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2016 Güncelleme 07 Mayıs 2016, 00:34
Karanlık saldırı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da dün akşam sıcak anlar yaşandı. Adres Çağlayan'daki adliye sarayıydı. Saldırının hedefi ise gazeteci Can Dündar'dı. Dün adliyede MİT TIR'ları davası vardı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT'e ait yardım TIR'larının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdikleri gerekçesiyle yeniden hakim karşısına çıktı.

Dündar, mahkeme heyetinin verdiği ara sırasında, adliye önüne çıktı. Gazetecilere açıklama yapmaya başladı. Bu sırada "Vatan haini" diye bağıran bir genç, tabancasını iki kez ateşleyip Dündar'ı hedef aldı. Ancak Dündar saldırıdan kurtulurken, bir kurşun NTV Muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı.

"Murat Şahin" adına düzenlenmiş kimlik taşıyan eli silahlı saldırganı, Dündar'ın eşi Dilek Dündar yakaladı. Sivas nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Şahin'in, 4 üvey ve 5 öz olmak üzere 9 kardeşi bulunduğu belirtildi. Ayrıca İstanbul Gaziosmanpaşa'da oturan Şahin'in bir kız çocuğu babası olduğu kaydedildi.

KENDİ KARARIM
Saldırgan Murat Şahin ilk ifadesinde, her şeyi kendi kendine planladığını söyledi. "Vatan hainliği yapıyordu, cezalandıracaktım. Kendim yaptım, kendim karar verdim. Şehitler hakkında ileri geri konuşuyordu. Ben de ona ders vermek istedim. Kendim karar verdim" dedi. Ayrıca işsiz olduğunu, uzun süre inşaatlarda çalıştığını belirtti. Şahin'in "hakaret, tehdit ve adam yaralama" gibi suçlardan yargılandığı ancak herhangi bir ceza almadığı ortaya çıktı.

Öte yandan saldırganın geçmişe dönük telefon kayıtları mercek altında. Azmettiricisi var mı yok mu inceleme ve soruşturma neticesinde ortaya çıkacak.

CEZA VAR TUTUKLAMA YOK
Dündar ve Gül ile ilgili davada dün karar verildi. Mahkeme, devletin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak suçundan Dündar'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Erdem Gül ise devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak şu anda tutuklama olmayacağı ve Yargıtay kararının bekleneceği belirtildi.

1) SALDIRGAN BÖYLE GELDİ

Saldırgan Murat Şahin, elinde silahla Dündar'ın bulunduğu alana geldi. Silahı Dündar'a yöneltti.

2) SİLAHINI ÇEKİP ATEŞ ETTİ

Bu sırada Can Oündar'ın eşi Dilek Dündar, saldırganın önüne geçti.

3) DİLEK DÜNDAR ARAYA GİRDİ


CHP'li vekil Muharrem Erkek ise arkadan saldırganı etkisiz hale getirdi.

4) DÜNDAR MUHABİRİN ARKASINA SAKLANDI

Can Dündar ise NTV Muhabiri Yağız Şenkal'ın arkasına kaçtı.