Özgecan’ın katiline mezar bulundu

Cezaevinde öldürülen Ahmet Suphi Altındöken’e sonunda mezar yeri bulundu! Özgecan’ın katili, 5 gün sonra Mersin’de sır gibi saklanan bir yerde toprağa verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2016 Güncelleme 17 Nisan 2016, 01:44
Özgecan’ın katiline mezar bulundu

İÇİNDEKİLER

Üniversiteli Özgecan Aslan'ın katilinin nereye gömüleceği sorusu günlerdir belirsizliğini koruyordu. Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, sonunda Mersin'de defnedildi. Altındöken 11 Nisan'da, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda Gültekin Alan'ın silahlı saldırısı sonucu ölmüş, babası Necmettin Altındöken ise yaralanmıştı. Altındöken'in cenazesi, 12 Nisan'da Tarsus'a götürüldü ancak gece defin yasağı kararı olduğu ve hastane morgunda yer bulunmadığı gerekçesiyle Adana Devlet Hastanesi morguna geri götürüldü.

GECE YARISI GÖMÜLDÜ
Belediye izin vermeyince Adana ve Mersin arasında gidip gelen cenazenin defnedilmesi için tam 5 gün sonra onay çıktı. Cenazenin toprağa verilmesi için belediye aileye yer gösterdi. Önceki gece yakınları ve ailenin avukatı tarafından cenaze Adana Devlet Hastanesi morgundan alındı. Polis, cenazenin fark edilmemesi için tabuta kadın eşarbı koydu. Morg etrafında bekleyenler, gazetecilere de "Suriyeli bir kadının cenazesini alıyoruz" dedi. Bu şekilde gazetecilerin takibinden kurtulmak isteyen aile, cenazeyi sivil plakalı bir kamyonete koyup, Mersin'e doğru yola çıktı. Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyolu'nda cenaze aracını takip eden gazeteciler, yolda denetim yapan polisler tarafından durduruldu. Cenazenin bulunduğu kamyonet ise Mersin yönüne gitti. Annesi Naciye Tan ile kız kardeşi ve bazı yakınlarının katılımıyla Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi gece karanlığında defnedildi.



BABA CESETTEN KORKUYORMUŞ!
Aynı saldırıda vurulan ve tedavisi süren baba Necmettin Altındöken cenazeye nekrofobi hastası (Ceset görüldüğünde ya da ölüm düşüncesiyle ortaya çıkan aşırı korku) olduğu gerekçesiyle katılmadı. Baba Altındöken'in geçen yıllarda kaybettiği annesinin cenaze törenine de bu hastalığı nedeniyle katılamadığı öğrenildi.

Neslihan ÖZBOZKURT