İranlıların Çırağan aşkı

Başta İran olmak üzere Orta Doğu ve Asya ülkelerinden Çırağan Sarayı’na düğün çıkarması... Yabancı çiftler, Boğaz’ın en gözde adresinde düğün yapmak için yarışta.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2016 Güncelleme 16 Nisan 2016, 02:20
İranlıların Çırağan aşkı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en zengin ailelerinin düğün adresi Çırağan Palace Kempinski yani Çırağan Sarayı, Asya ve Orta Doğulu çiftlerin de gözdesi haline geldi. Başta İranlılar olmak üzere birçok yabancı çift, son birkaç yıldır Boğaz'ın dillere destan yerinde düğün yapmak için kıyasıya yarışa girdi. En az bir yıl öncesinden Çırağan Sarayı'nda düğün için yer ayırtan İranlı, Pakistanlı ve Hintli çiftler, bu özel günleri için de hiçbir masraftan kaçınmıyor. Özellikle İranlı çiftler, süslemeden ışıklandırmaya kadar her detayın gösterişli olmasını istiyor. İranlı çiftlerin ortalama bin kişilik düğünlerinde her detay altın kaplama oluyor.

LİMİTLERİ YOK!
Pakistan ve Hindistanlı çiftler de gösteriş konusunda İranlılar'dan geri kalmıyor. Birçok yabancı çiftin düğününde Sema gösterileri düzenleniyor, Mehter marşları çalınıyor. Çırağan Sarayı'nda düğün yapan yabancı çiftlerin çoğu geceliği 30 bin euro olan Sultan Suiti'nde konaklıyor, kendilerine özel limuzin hizmetinden yararlanıyor. Çırağan Sarayı'nda evlenmeyi ülkelerinde prestij olarak kabul eden İranlı, Pakistanlı ve Hintli çiftler, bunun için 2 milyon TL'yi bulan fiyatları gözden çıkarıyor. Yabancı turistlerin Çırağan Sarayı'na bu aşkı da kuşkusuz ülkemizin hem reklamı hem de ekonomisi için önem taşıyor.



SEMA GÖSTERİSİ YAPILIYOR
Düğünlerinde kendi örf ve adetlerini yansıtan Asyalı çiftler, Türk geleneklerine de meraklı. Pakistan ve Hintliler, düğünlerinde Sema gösterisi düzenletiyor. Mehter marşının çalındığı yabancı turistlerin düğünlerinde, isminin gizli tutulduğu birçok ünlü sanatçımız da rekor ücretlere sahne alıyor.

ÖZGE GÜRCAN