Türk yumruğu

KKTC vatandaşlığı bulunan Türk aşığı İngiliz boksör David Haye, 4 yıl aradan sonra ringlere çıktı. Rakibini 2 dakikada nakavt edip gücünü gösterdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2016 Güncelleme 18 Ocak 2016, 00:24
Türk yumruğu

İÇİNDEKİLER

Eski ağır sıklet dünya boks şampiyonlarından David Haye, ringlere fırtına gibi döndü. Haye, Londra'daki maçta Avustralyalı Mark De Mori'yle kozlarını paylaştı. Mori'yi sadece 2 dakika 11 saniyede nakavt eden David Haye'in zaferi Türkler'i sevince boğdu.

AMBARGOYA KIZGIN
Her fırsatta KKTC'yi ve Türk halkını çok sevdiğini dile getiren, tam bir Türkiye sevdalısı olan David Haye, Girne'de oturuyor. Ringlerde şortundaki KKTC bayrağı ile boy göstermekten çekinmeyen İngiliz boksör, KKTC'li Türkler'e uygulanan ambargoların da insanlık suçu olduğunu düşünüyor. Kıbrıs Türkü'nün sesi ve KKTC'nin dünya arenasındaki haklı davasının yılmaz savunucusu olan David Haye, 4 yıllık aranın ardından geçen cumartesi akşamı ringlere geri döndü.

MİKE TYSON'UN HALEFİ
Efsane boksör Mike Tyson'un halefi olarak gösterilen David Haye, Londra'daki maçta Avustralyalı Mark De Mori'yi gonk çalar çalmaz köşeye sıkıştırdı. İkinci dakikaya girilirken Avustralyalı'nın gardı düştü. Rakibini ilk raundun sona ermesine 49 saniye kala yere seren Haye, nakavtla maçı kazanarak muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Haye bu zaferle, 2011 yılında Wladimir Klitschko'ya kaybettiği dünya şampiyonluğu unvanını geri kazanmak için ne kadar tutkulu olduğunu gösterdi. David Haye'in zaferi KKTC'deki Türkler tarafından coşkuyla kutlandı.

Avustralyalı Mark De Mori'yi kısa sürede yere seren David Haye hakkında, "Türk gibi dövüştü. Gücünü gösterdi" yorumları yapıldı. Haye de geri dönüşüyle ilgili olarak şunları söyledi: "Zorlu bir süreç oldu ama sonunda geri döndüm. Omuzum her zamankinden daha iyi durumda. Yeniden ağır sıklet şampiyonu olmak için uğraşacağım."



KKTC BENİM UĞURUM
KKTC'nin, kalbinde özel bir yeri olduğunu söyleyen David Haye, düşüncelerini şöyle özetledi: "Yıllarca orada yaşadım. Oğlum orada doğdu. Orada herkes beni destekliyor. Antrenmanlarıma orda da devam ediyorum. Londra'da yaşamak çok zor olabiliyor, ama insanlar orada sakin ve telaşsız. En önemlisi, Kıbrıs'a gittiğim zaman konsantre olabiliyorum. Ringdeki en iyi performansımı orada çalıştığım zaman gösteriyorum. KKTC'de antreman yaptığım maçı kaybetmiyorum."



Demir yumruk David Haye, antrenörü ve menajeri KKTC'li Adem Eşref sayesinde Kıbrıs ile tanıştı. Girne Ozanköy'de yaşayan Haye, müsabakalarında Kıbrıs bayraklı şort giymeyi gelenek haline getirdi. "Aleyhimde kampanya yürüten Rumlara, 'Cesaretiniz varsa şortumdan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını kendiniz çıkarın' dedim. Kimse cesaret edemedi" diyen şampiyon boksör her fırsatta Türk hayranı olduğunu dile getirdi.