Allah vergisi!

Maliye, göktaşının peşine düştü! Taşlardan vergi almaya kalktı. Sosyal medya bir anda karıştı. Köylüler, "Gökten geldi, vergi olmaz" derken, bakanlar dahi espri yaptı. Şimşek ise müjdeyi verdi: "Vergi alınmayacak."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 01:59
Allah vergisi!

İÇİNDEKİLER

Bingöl'ün Sarıçiçek Köyü'ne 2 Eylül tarihinde düşen göktaşlarının peşine Maliye de düştü! İl Defterdarlık Müdürlüğü, "Göktaşı devlet malı niteliğinde ve alım-satımların Gelir Vergisi Kanunu kapsamında" olduğu açıklamaları üzerine Sarıçiçek Köyü'ne ekip gönderdi. Önceki gün sabah saatlerinde köye giriş yapan 3 kişilik maliye ekibi, taş toplayanlarla görüştü. Durumu köylülere anlatan maliye görevlileri, elinde satışa dair resmi belge bulunan kişilerin elde ettiği gelirden dolayı vergiye tabi tutulacağını söyledi. Durum karşısında şaşkına dönen köylüler "Göktaşı gökten gelmiştir, vergiye tabi tutulacağını düşünmüyoruz" dedi. Göktaşı satışlarının vergiye tabi tutulacağı haberleri sosyal medyada yankı buldu. Bu gelişmeler üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek göktaşından vergi alınması tartışmasına ilişkin Twitter'da bir anket düzenledi. Şimşek düzenlediği ankette takipçilerine "Göktaşı satışlarında vergi alınmalı mı, alınmamalı mı?" diye sordu. Katılımcıların büyük çoğunluğu alınmaması gerektiği yönünde görüş belirtti.

VERGİ ALINMAYACAK...
Köylülerin tedirgin bekleyişleri dün sona erdi. Maliye Bakanı Şimşek, "Bingöllü vatandaşlarımızın, kendi topraklarından topladığı göktaşının satışı ticari organizasyon olarak değerlendirilemez, ticari amaçla başka illerden gelerek bu işi yapanlar vergiye tabi olacak" dedi. Bu gelişme üzerine köylüler derin bir nefes aldı.

ESPRİ YAPTILAR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Twitter adresinden yaptığı anket bakanlar arasında da espri konusu oldu. Ankete katılanların yüzde 72'si "Vergi alınmasın" derken, Başbakan yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Göktaşından vergi alınır mı? konusu maliye bölümünde iyi bir sınav sorusu olabilirdi" diye yazdı.

İŞTE O TWEETLER
Gök vergisi de olmayı versin.
Zamanında gökten elma yerine taş düşseydi halimiz nice olurdu.
Bu romanlara konu KPSS'ye de soru olur. Demedi demeyin.
Gökten yağan yağmurun vergisi var mı ki, taştan vergi alınsın
Vergi alınırsa taşların ağırlığına göre mi olacak?
Hayır! İnanamıyorum olamaz!Burası Türkiye olabilir.
Bu durum taşların geneline yansımaz umarım.
Bizim evde birkaç tane doğal taşlardan var. Gökten yağmadı ama vergi vermem herhalde.
Rus, Alman, Fransız gelmiş para vermiş araştırmak için. Bizimkiler vergi diyor...
Biz de araştırmayı düşünsek mi? Belki millet adına vergiden daha güzel işler yapılabilir.