Film gibi operasyon!

Kilis'te, 500 bin dolar fidye için kaçırılan Suriyeli ailenin yedi yaşındaki oğlu, filmleri aratmayacak bir operasyonla kurtarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2015 Güncelleme 12 Kasım 2015, 01:26
Film gibi operasyon!

İÇİNDEKİLER

Suriye'de iç savaştan kaçarak Kilis'e gelen Suriyeli işadamı Saddam İbrahim'in 7 yaşındaki oğlu Ahmet Saddam, geçen hafta kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Çocuğu kaçıranlar Saddam İbrahim'i telefonla arayarak 500 bin dolar fidye istedi. Bunun üzerine baba durumu polise bildirdi. Teknik ve fiziki takip altına alınan fidyecilerle, bir restoranda buluşmak üzere anlaşıldı. Önceden aile süsü vererek restorana eş ve çocukları ile giden ekipler, fidyeciler ile Saddam İbrahim'in pazarlığını izledi. Fidyecilere, Sa ddam İbrahim 15 bin dolar parası olduğunu, çocuğunu serbest bırakmalarını istedi.

TUTUKLANDILAR...
Ahmet'i serbest bırakmak üzere restorandan ayrılan 3 Suriyeli çıkışta polis tarafından yakalandı. Z.Y, N.A. ve S.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saddam İbrahim, "Çocuğunuz bizim yanımızda 500 bin dolar fidye getirirseniz çocuğunuzu alırsınız diye bir telefon geldi. Polise gittik. O sırada fidyeci aradı ve 'parayı hazır ettiniz mi' diye sordu. 'Pazar günü olduğu için nakit bulamadım eğer beklerseniz tamamlayabiliriz' dedim. Polis, çemberi daraltıp fidyecileri yakaladı" dedi.