Şehir karıştı

FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Ali Atıf Bir, Şehir Üniversitesi'ne rektör oldu. 3 akademisyenin istifasının ardından, öğrenciler de isyan bayrağı açtı. "YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder" diyen Atıf Bir protesto edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2015 Güncelleme 28 Ekim 2015, 00:21
Şehir karıştı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde taşlar yerinden oynadı! Üniversiteye, "YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder" diyen ve FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Ali Atıf Bir rektör olarak atandı. Bu atamaya ilk tepki Üniversitenin kurucu üyelerinden Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Medaim Yanık, Doç. Dr. Fahrettin Altun'dan geldi. Üç akademisyen görevlerinden istifa etti. Bunun akabinde öğrenciler isyan bayrağını açtı. Başörtüsü düşmanı olduğu iddia edilen Bir'i protesto etme kararı aldı.



"İSTENMEYEN REKTÖR"
"İstenmeyen adam" olarak ilan ettikleri Ali Atıf Bir'i üniversitede rektör olarak görmek istemeyen öğrenciler, dün saat 12.00'da Batı Kampüsü önünde buluşarak tepkilerini dile getirdi. Ellerinde "Darbe şakşakçısı rektör istemiyoruz, başörtüsü düşmanı rektöre hayır" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, Atıf Bir'in görevden alınmasını istedi. Kalabalık grup, istekleri yerine gelene kadar protestoya devam edeceklerini açıkladı.

'KABUL ETMİYORUZ'
Ali Atıf Bir'in rektörlüğe getirilmesi ardından istifa eden akamedisyenler gelinen noktada üniversitenin kurucu felsefesinden uzaklaştığını ve bundan rahatsız duyduklarını belirtti. Akademisyenler, "Rektörlüğe Ali Atıf Bir gibi İstanbul Şehir Üniversitesi'nin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olan, "YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder" ifadeleriyle antidemokratik ve özgürlük karşıtı alanda yer alan ve bugüne dek "Paralel yapıya" destek veren bir ismin getirilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. "biz yokuz" diyoruz" dedi.

'PARALEL YAZAR'

Bugün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan ve en son 1 Ekim'de Murat Ülker'den aldığı teklifle köşe yazarlığını bıraktığını yazdı. Yazısında paralel örgütün eylemlerinden asla kopmayacağını belirterek görevinden ayrıldı.