Sıra Boğaz'da

Beyaz Türkler, eğlence mekanlarından sıkıldı. Şanlıurfa'ya özgü sıra gecelerine merak sardı. Gemide yapılan sıra gecelerine talep yağdı. 'Nemrudun kızı' türküsü Boğaz'da yankılanmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 01:28
Sıra Boğaz’da

İÇİNDEKİLER

"Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar aman aman", "Nemrudun kızı yandırdı bizi" gibi birbirinden güzel türküler, İstanbul Boğazı'nda yankılandı. Şanlıurfa'ya özgü sıra geceleri, Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. İstanbul, çiğ köfte ve müzik şöleniyle taçlandırılan sıra geceleriyle tanıştı. Sosyetikler bile sıra gecelerine merak sardı. Hal böyle olunca Boğaz'da sıra gecesi turları yapılmaya başladı. Bu turlara talep yağdı.


İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, sıra gecesinin düzenlendiği gemi turlarına büyük ilgi gösterdi. Boğaza karşı halay çekenler, farklı bir deneyim yaşayıp, kurtlarını döktüklerini söyledi. Şanlıurfa'nın geleneksel eğlencesi olan sıra gecelerine, İstanbul'un sosyetik semtlerinden de talep yağdığı öğrenildi.

GEMİ TURLARINA İLGİ BÜYÜK
Vatandaşlar, Boğaz'a karşı çiğ köfte keyfi yapıp, türküler eşliğinde halay çekmenin keyfini yaşadı. Herkes "Urfa Boğaz'da" yorumları yaptı. Her hafta Kabataş'tan kalkan gemilerde düzenlenen sıra gecesinde vatandaşlar doyasıya eğlencenin tadını çıkarttı. Şanlıurfa'nın ünlü sıra gecelerinin tanınmış sanatçısı Mehmet Çimen, "İstanbul'da farklı kültürlerden çok sayıda insan, sıra gecelerine büyük ilgi gösteriyor" ifadesini kullandı.


Gemide sıra gecesine katılan vatandaşlar, çiğ köfte yiyip, doyasıya eğlendi.

MEVLÜT YÜKSEL