Leylekler göçertti

TAKVİM yazdı havadaki kabusun detayları tespit edildi. Singapur Havayolları'na ait uçak leylek sürüsüne girdi. Kuşlar iki motora, kuyruk ve gövdeye büyük hasar verdi. 269 kişi ölümden dönerken uçak tekrar İstanbul'a indi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2015 Güncelleme 19 Ağustos 2015, 02:02
Leylekler göçertti

İÇİNDEKİLER

Tekerlemelerin ilk sırasında yer aldı! "Anneciğim ben nasıl dünyaya geldim" diye soran çocuklara verilen ilk cevaptı! Ancak leylekler bu kez bir faciaya yol açacaktı. Korkunun adresi ise Türk hava sahasıydı. Singapur Havayolları'nın İstanbul- Singapur seferini yapan SQ391 sefer sayılı Boeing 777-200 uçağı önceki gün 255 yolcu ve 14 mürettabatı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Uçak Bursa semalarına girdiğinde leylek sürüsünün içinde kaldı. Kuşlar uçağın kokpitinden motoruna kadar tüm noktalara daldı. Bu sırada leylekler uçağın burun kısmında bulunan ve "radom" olarak adlandırılan kompozit kapağını parçaladı. İki motora, kuyruk ve gövdeye hasar veren uçakta büyük panik yaşadı. Yolcular koltuklarından fırladı. Kimi "Düşüyoruz" diye çığlıklar attı. Kimisi de cep telefonuna sarılıp yakınlarını aradı. Kaptan pilot soğukkanlılıkla "Sakin olun" anonsu yaptı. Kuş sürüsünden çıkan uçak, İstanbul'a döndü. Atatürk Havalimanı'na indi. Yolcular tahliye edildi. Türk Hava Yolları'nın teknik ekibi uçağı incelemeye aldı. Kokpitteki leylek parçaları ve kan izleri uçağın yaşadığı tehlikeyi kanıtladı. Uçağın gövdesinin çeşitli bölgeleri ile sağ sol motorunda da hasar oluştu. Yolcular otele götürülürken Singapur'dan yeni bir uçağın İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

HAPSE UÇTULAR
Türkiye'de bir facianın eşiğinden dönüldü. Norveç'te ise alkollü sefere çıkan pilot ve mürettebata hapis yolu göründü. AirBaltic Havayolları'na ait uçağın yardımcı pilotu ve mürettabatına, uçuştan önce alkol aldıkları gerekçesiyle hapis cezaları verildi. Uçağın yardım pilotu ise uçuştan önce içki içtiğini kabul etti.

MEVLÜT YÜKSEL