Feryat Figen

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2015 Güncelleme 28 Haziran 2015, 00:58
Feryat Figen

İÇİNDEKİLER

Türkiyelileşme sözüyle barajı aşan HDP, Türkiye'yi hedef tahtasına koymak için dört koldan seferber olmaya devam ediyor. IŞİD'in Kobani'ye saldırmasından sonra bu eylemi Türkiye'nin yaptırdığı yalanını söyleyen ve bunu Paralel Medya ile de duyuran HDP dün de Kobani yalanları söyleyerek bölgedeki tansiyonu yüksek tuttu.

MEHMETLER ÇOK!
HDP'lilerin yalanları hem kamera görüntüleri hem PYD'liler tarafından yalanlansa da dün HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ beraberinde HDP milletvekilleri, belediye başkanları ve parti kurmayları ile birlikte Suriye sınırındaki Suruç'ta miting yaptı. Yüksekdağ, "İktidar sözcüleri, 'PYD, IŞİD'den daha tehlikeli' diyorlar. Bebek katleden, bebekleri kesen, çocuğu kurşuna dizen bir terör örgütünü, katliam şebekesini, insanlıktan nasibini almamış çeteyi PYD gibi bir halk yapılanmasının önüne geçirebilecek kadar gözü kararmış bunların. PYD Türkiye halklarını koruyan onurlu direnişin temsilcisidir. IŞİD temizlenmezse geleceği, işgal edeceği yer Türkiye'dir. Ama bunlar savaş istiyor. Ne de olsa Türkiye'de Mehmet çok" diye konuştu. Yüksekdağ'ın IŞİD'i anlatırken adeta PKK'yı tarif ettiği konuşması ise son dönemin en kanlı sokak olaylarını akıllara getirdi. HDP'nin diğer Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Kobani'deki IŞİD işgali için Türkiye'ye sorumlu tuttuğunda 6-7 Ekim olayları gerçekleşmiş ve onlarca kişi HDP ve PKK sempatizanları tarafından sokaklarda vahşice katledilmişti.

DUMANLAR YÜKSELİYOR
IŞİD'in önceki gün bombalı araçlarla saldırarak 200'den fazla sivili öldürdüğü Kobani'de çatışmalar dün de devam etti. YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalarda dün şiddetli patlamalar yaşanırken akşam saatlerinde şehrin tamamen YPG kontrolü altına geçtiği öğrenildi. Çatışmalarda 54 IŞİD militanının öldürüldüğü tespit edildi. Koalisyon güçlerinin hava saldırılarında da 80 IŞİD teröristi öldü.