Vasiyeti beğenmedi!

Tüm varlığını Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayan Ferdi Özbeğen'in evlatlık oğlu Hilmi Özbeğen, babasının vasiyetnamesini beğenmedi! 'Akıl sağlığı yerinde değildi' dedi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2015 Güncelleme 14 Haziran 2015, 00:00
Vasiyeti beğenmedi!

İÇİNDEKİLER

Fantezi müziğin efsane ismi Ferdi Özbeğen, tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı'na bağışladı. 16 yıl önce evlat edindiği oğlu Hilmi Özbeğen ise 'Fikren ve ruhen sağlıklı düşünemedi" diyerek, vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Mirastan pay alamayan Hilmi, babasının vasiyetnamesini beğenmedi! Ancak devreye Özbeğen'in hayatını anlatan "Şöhret Dediğin" kitabının yazarı Ali Rıza Türker girdi! Son duruşma ise İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde geçen gün görüldü. Duruşmada Türker, TEV'in tanığı oldu. Ali Rıza Türker, usta sanatçının ölmeden önce akıl sağlının gayet yerinde olduğunu belirtti! Sözlerine ise şöyle devam etti:

'TEŞEKKÜR ETTİ'
"Kitap yazma aşamasında Özbeğen'in evinde sıklıkla görüştük. Davacının, sanatçının akli dengesinin yerinde olmadığı yönündeki iddialarına katılmıyorum. Ferdi Bey'in ciddi sağlık sorunlarının olduğunu biliyordum. Hazırlamış olduğumuz kitap ile ilgili olarak bana 'Kitabı yazarken sana yeterince destek olamadım, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum' demişti. Bu sözünden de anladığım kadarıyla Ferdi Bey'in şuuru yerindeydi. Bu diyalog Ferdi Bey'in evinde ölümünden en fazla bir hafta öncesinde yüz yüze gerçekleşmişti. O süreçte yaptığımız tüm görüşmelerde hastalığın getirmiş olduğu yorgunluk ve halsizlik dışında akli melekelerinin yerinde olmadığına dair bir duruma şahit olmadım."

FEDON TANIK OLACAK
Davalı TEV'in avukatı, Özbeğen'in çok yakın arkadaşı olan ve onun gibi Bodrum'da yaşayan şarkıcı Fedon ile oyuncu Şebnem Bozoklu'nun ismini tanık olarak mahkemeye bildirdi. Mahkeme, Fedon ile Bozoklu'nun tanık olarak ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi. Özbeğen, 2008'de Bodrum Noterliği'ne giderek TEV'i tek mirasçı olarak tayin etmişti.

Ümit UZUN