Maymun kavgası

Davut Güloğlu, rock şarkıcısı Hayko Cepkin için "Maymuna benziyor" dedi. Bunalıma girdiğini iddia eden Cepkin, "Konserlerim iptal edildi" diyerek ünlü popçudan şikayetçi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2015 Güncelleme 14 Mayıs 2015, 01:56
Maymun kavgası

İÇİNDEKİLER

Ünlü Rock şarkıcısı Hayko Cepkin ve pop şarkıcısı Davut Güloğlu arasındaki dava kızıştı. Hayko Cepkin, "Maymuna benziyor" dediği gerekçesiyle mahkemelik olduğu ünlü popçu Davut Güloğlu'na açtığı tazminat davasında, Cepkin'in menajeri Gülçin Kocakır ve bateristi Murat Cem Ergül tanık olarak dinlendi. İstanbul 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 yıldır devam eden davanın duruşmasına davacı Hayko Cepkin ile davalı Davut Güloğlu katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Mahkemede söz alan Cepkin'in avukatı Talat Güneş, tanıklarının hazır olduğunu mahkeme hakimine bildirdi.

İŞ KAYIPLARIMIZ OLDU
Davacı avukat Güneş'in talebini kabul eden mahkeme, tanıkların dinlenmesine karar verdi. Tanık olarak dinlenen Gülçin Kocakır, popçu Güloğlu'nun, Hayko Cepkin'e hakaret ettiği dönemde albüm çalışmaları yaptıklarını belirterek "O dönemde aynı zamanda konser hazırlıklarımız da vardı. Konuşmanın arkasından konser sayımız azaldı. Bir yılda 60-70 konser yaparken, 2009'un sonu itibariyle 2010 yılında yarı yarıya bir düşüş oldu. Albümün tarihi ileriye atıldı. İş kayıplarımız oldu" dedi.

İÇİNE KAPANDI
Olayın ardından Cepkin'in sosyal ortamlarda sıkıntıları olduduğunu dile getiren Kocakır şöyle devam etti: "Ermeni bir müzisyen olması ve dış görünüşü itibariyle Türkiye'de kendisine karşı bir ön yargı zaten mevcuttu. Bu açıklamalardan sonra ön yargı negatif anlamda arttı. Hayko, üzüntü ve korku duyduğu için bir yıl içine kapandı." Cepkin'in bateristi olarak yanında olduğunu ifade eden Murat Cem Ergül'de tanık olarak ifade verdi. Güloğlu'nun sözlerinden sonra Hayko Cepkin'in duygusal çöküntü yaşadığını vurgulayan Ergül, "Sırf hayko Cepkin'in şekli ve müziği farklı olduğu için konuşmalar yapıldı" dedi. Davalı Davut Güloğlu'nun avukatı Emrullah Gözcü, görüntülerin montaj olduğunu savunarak bilirkişi raporu istedi. Fakat hakim bu talebi reddetti. Mahkeme ifadelerin ardından duruşmayı erteledi. ertelendi.

Ümit UZUN