Amberin yanlış Taraf'ta

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2015 Güncelleme 24 Mart 2015, 00:52
Amberin yanlış Taraf’ta

İÇİNDEKİLER

TARAF gazetesi, Kandil'den sonra Kuzey Irak'a gitti. Kandil'de terörist başı Cemil Bayık'la röportaj yapan Amberin Zaman, bu kez Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yle bir röportaj gerçekleştirdi. Ancak kışkırtıcı sorular soran Zaman, umduğu yanıtları alamadı. Barzani'nin özellikle hükümet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilgili sorular karşısında verdiği cevaplar, Taraf yazarına istediği fırsatı sunmadı. İşte o röportajdan bölümler:
- AMBERİN ZAMAN: Türkler IŞİD konusunda neden bir şey yapmadı?
- BARZANİ: Hiçbir şey yapmadıkları doğru değil. Türkiye ilk günlerde bizlere kamyon dolusu mermi, havan topu yolladı. Şu anda bildiğiniz gibi Türkiye mülteciler konusunda bizlere büyük destek veriyor. AFAD'ın Dohuk'ta yönettiği kamplar var. Türkiye IKBY'ye nakdi yardımda bulundu. Ancak son zamanların en kapsamlı ve görünür jesti Kobani'de gerçekleşti. Peşmergelerimiz Türkiye üzerinden Kobani'ye geçti.
- ZAMAN: Aldığımız duyumlara göre özellikle ABD bastırmasaydı Kobani geri alınmayacaktı?
-
BARZANİ: Peşmergelerimiz askeri üniformalarıyla Türkiye toprakları üzerinden geçiş yaptılar. Eğer Kobani kurtulduysa bunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve Sayın Başbakan'ın da mutlak payları var.
- ZAMAN: Cumhurbaşkanı'nın "Kürt sorunu yoktur" diye açıklamaları oldu. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da Erdoğan ve AK Parti'ye yönelik sert açıklamaları var.
- BARZANİ: Seçim atmosferinde bu gibi açıklamalar olabilir. Siz neticeye bakın!