Lüks cephanelik MİT'i alarma geçirdi

Suriye'den İstanbul'a gitmeye çalışan lüks Mercedes cephanelik yüklü çıktı; Emniyet ve MİT alarma geçti. Araçtaki sürücü ile yanındaki hamile kadın sorguya alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2015 Güncelleme 22 Mart 2015, 01:11
Lüks cephanelik MİT’i alarma geçirdi

İÇİNDEKİLER

TEM otoyolunun Gebze geçişinde silah muhimmat yüklü Mercedes yakalandı; devreye MİT girdi. Ele geçirilen silahlarla ilgili inceleme sürerken; alınan ifadelerin ardından İstanbul'da da bağlantılı bazı yerlere baskınlar yapıldı.

BİR DE ÇOCUK VAR
Suriye'den giriş yaptıktan sonra Şanlıurfa'dan gelip İstanbul istikametine gitmekte olan siyah renkli lüks Mercedes otomobilde, sürücünün yanında hamile eşi ile 3-4 yaşlarında bir de çocuğun bulunduğu bildirildi. Gaziantep plakalı araçta ele geçirilen 22 uzun namlulu Rus yapımı tam otomatik silah ile, 1 adet yine Rus yapımı zırh delici Bixi silah ve 8 el bombasının incelemeye alındı. Otomobilde ayrıca bu silahlara ait 2 bin 700 mermi de ele geçirildi. Lüks otomobilde bulunan ve gözaltına alınan sürücü ile hamile eşinin sorgularının sürdüğü belirtildi. Sorgu sırasında kadının bir ara hamileliğin de etkisiyle baygınlık geçirmesi nedeniyle hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Polisin ifadelerden edinilen bilgiler doğrultusunda İstanbul'da art arda bazı yerlere baskınlar yaptığı öğrenildi. Ancak silahların kimlere ve ne amaçla götürülmekte olduğunu konusunda ise soruşturma devam ettiği için açıklama yapılmadı.