Duygusal hayat

Henüz 9 aylık evli olan Duygu Gürcan, karnındaki bebeğiyle birlikte can verdi. Eşi, ailesi ve arkadaşları kahroldu. 25 yaşındaki genç kadının bağışlanan organları ise 6 kişiyi hayata bağladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2015 Güncelleme 25 Şubat 2015, 02:14
Duygusal hayat

İÇİNDEKİLER

Ecel, hayatının baharındayken yakaladı Duygu Gürcan'ı... 9 ay önce 'Hayatımın aşkı' dediği Kürşat Gürcan'la dünyaevine giren genç kadın, karnındaki 8 aylık bebeğini kucağına alacağı günü dört gözle bekliyordu. Samsun'un Atakum ilçesinde oturan ve özel bir hastanede çalışan 25 yaşındaki Duygu Gürcan, pazar günü karın ağrısı şikayetiyle görev yaptığı hastanede doktora muayene oldu. Tetkiklerde 8 aylık bebeğinin kalp atışları olmadığı tespit edilince anne ameliyata alındı.

'CANLARA CAN VERDİK'
Bebek, anne karnından çıkarıldı. Ancak bu sırada genç kadın beyin kanaması geçirdi. Yoğun bakıma kaldırılan Duygu Gürcan'ın önceki akşam beyin ölümü gerçekleşti. Eşini ve bebeğini kaybetmenin acısıyla sarsılan Kürşat Gürcan yıkıldı. Yaşadığı acıya rağmen doktorların organ bağışı isteğine olumlu yanıt veren genç adam, "Canımızı kaybettik, başka cana can verdik. Canımız bununla rahat etti. İnsanlar organ bağışında bulunsunlar. Sonuçta can bekleyen insan var" diye konuştu.

GECE YARISI OPERASYON
Ailesinin organ bağışı talebini kabul etmesinin ardından, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden kalp için, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer ve 2 böbrek için, İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nden karaciğer için ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nden de 2 kornea için ekip geldi. Bağışlanan organlar gece yapılan yapılan operasyonla alındı. Genç yaşta hayata veda eden Duygu Gürcan'ın akciğeri Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a, karaciğer ve 2 böbreği ambulans helikopter ile nakil bekleyen hastalara nakledilmek için Erzurum'a gönderildi.

YENİ EVLİ ÇİFTİ ÖLÜM AYIRDI
Samsun'da hayatını Kürşat Gürcan ile birleştiren Duygu Gürcan'ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Hamile kaldığını öğrenince genç kadının mutluluğu katmerlendi. Ancak Gürcan çiftinin yaşadığı sevinç uzun sürmedi. Genç kadın karnındaki 8 aylık bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. Duygu Gürcan, Yeni Mahalle'deki evinin önünde helallik alındıktan sonra Alanlı Mahallesi'ndeki mezarlıkta gözyaşları içinde toprağa verildi.