Foto - şok

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in müzesinde, 50 yıllık siyasi hayatına damga vuranların fotoğrafları yer aldı. Gözler ise bir zamanlar 'Kızım' dediği ismi aradı. Ancak 126 bin resim arasında Tansu Çiller'e ait tek bir kare bile yoktu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2014 Güncelleme 28 Ekim 2014, 02:11
Foto - şok

İÇİNDEKİLER

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 50 yıllık siyasi hayatı, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ne yansıdı. Demirel'in müzesindeki 126 bin fotoğraf arasında eski Başbakan Tansu Çiller yer almadı. Türkiye'nin siyasi tarihine yön veren isimlerin başında gelen Demirel, siyasi hayatında 50 yılı geride bıraktı. Demirel'in memurluğa başladığı 1949 yılından Cumhurbaşkanı olduğu döneme kadar sakladığı belge, kitap, eşya ve fotoğraflar, memleketi Isparta'da "Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi"nde toplandı. Müze, önceki gün törenle açıldı. Önemli siyasi isimler ise açılıştaki yerini aldı. Törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, Köksal Toptan, Hüsamettin Cindoruk ile DYP döneminde bakanlık yapmış olan çok sayıda siyasetçi katıldı.

AÇILIŞA KATILMADI
Törende Ürdün Prensi ile Romanya ve Kosova eski devlet başkanları bile yer aldı. Ancak Demirel'in 1990'lı yılların başında, "Kızım" diye hitap ederek siyasete soktuğu isimlerden olan eski Başbakan Tansu Çiller'in törene katılmaması dikkat çekti. Bu durum "Vefasızlık" diye yorumlandı. Müzeyi gezenler ise 126 bin fotoğraf arasında Çiller'i göremedi. Çünkü Çiller'e ait tek bir kareye bile müzede yer verilmedi.