Ayıboğan

Tunceli'de 22 yaşındaki Mehmet Erdoğan ayının saldırısına uğradı. Kolunun tamamını ayının boğazına soktu. Nefessiz kalan hayvan kaçtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2014 Güncelleme 11 Eylül 2014, 11:22
Ayıboğan

İÇİNDEKİLER

Canlılar dünyası asayiş gündemini karıştırdı. Tunceli'de ayı ile insanın karşılaşması, filmleri aratmayan bir olaya yol açtı. Hengirvan Yaylası'nda ailesiyle birlikte yaşayan Mehmet Erdoğan, önceki gün yayladan şehre gitmek üzere yola çıktı.

BİR AN DA ELİMİ KAPTI!
Meşelik bir alandaki patika yolda ilerlediği sırada arkasından ses duyan genç, döndüğünde büyük bir ayıyla karşılaştı. Ayı, kaçmak isteyen ancak yaşadığı şokla yerinden kıpırdayamayan gencin sağ elini kaptı. Elini ayının ağzından kurtaramayacağını anlayan Erdoğan, kolunun tamamını ayının boğazına soktu. Bir süre nefessiz kalarak bitkin düşen ayı, 20 metre sürüklediği gencin kolunu bırakmak zorunda kaldı. Ayı ve yanındaki iki yavrusu, hızla olay yerinden kaçtı. Bir anlık kararla, ayının elinden kurtulmayı başaran yaralı Erdoğan, güçlükle de olsa yaylaya ulaştı.

MUCİZE KURTULUŞ
Mehmet Erdoğan, daha sonra hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan genç, yaşadığı dehşet dolu anları şöyle anlattı: "Yaylada yürüyordum. Patika bir yolun üst tarafından meşelik alana girdim. Bir uğultu duydum. Döndüğümde ayı yanımdaydı. Bir anda ona yakın olan elimi kaptı. Ben de kolumu boğazına soktum. Bir süre sonrü nefesi tükendi ve bırakmak zorunda kaldı. Mucize gibi bir kurtuluş oldu" Erdoğan, yakınlarının kendisine 'ayıboğan' diye seslenmeye başladığını söyledi.

Ercan TOPAÇ