Oynattılar!

Cumhurbaşkanlığı seçimi henüz sonuçlanmadan birçok ünlü isim ortalığı tozu dumana kattı. Ertuğrul Özkök, Uğur Dündar, Fazıl Say, Metin Arolat sosyal medyada havlu attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2014 Güncelleme 11 Ağustos 2014, 02:01
Oynattılar!

İÇİNDEKİLER

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri birçok ünlü ismi ters köşeye yatırdı. Sosyal medya tukunu vatandaşlar kendi oylarının fotoğraflarını çekince haklarında işlem yapılırken Metin Arolat ise twetter'den Ekmelettin İhsanoğlu'na oy attığını ispatlayarak mahalle baskısından kurtulmaya çalıştı. Fazıl Say ise, 'İhsanoğlu'a ateistin oyunu kabul edip etmeyeceğini' sordu. Uğur Dündar oy kullanmayıp tatil yapanlara ateş püskürdü. Ertuğrul Özkök, paylaştığı fotoğrafla seçmenlere hakaret etmeyi sürdürdü.

OYUNU BELGELEDİ

Metin Arolat, Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verdiğini ispatlamak için fotoğraf paylaştı. Gezi eylemlerini destekleyen Aralot, Başbakan Erdoğan'ın vizyon toplantısına katıldı diye eleştiri oklarının hedefi olmuş, yemediği hakaret kalmamıştı. Metin Arolat, tepkileri azaltmak için, hala gezici olduğunu kanıtlamak için oyunu twitter'den paylaştı.

FAZIL SAY: OYUM EKMELEDDİN'E

Ünlü piyanist Fazıl Say, oyunu Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan yana kullandı. Fazıl Say, daha önce Twitter'dan yaptığı açıklamalar yüzünden dini değerlere hakaret ettiği gerekçesiyle mahkeme tarafından cezaya çarptırılmıştı. Fazıl Say aynı zamanda sık sık ateist olduğunu vurgulamıştı. Say, twitter hesabından" Ekmeleddin'e bir ateistten oy var. BEN. Kendisinin hoşuna gider mi? Bilmiyorum. benim gider mi. Onu da bilmiyorum. Ama durum bu" diye yazdı. Say'ın tweet'i sosyal medyada günün konusu oldu.

ŞEZLONGLARA KIZDI


Muhalefet partileri seçmen kitlesinin tatilden geri dönmeyeceğini düşünerek "şezlongunu bırak oy ver" kampanyası başlattı, Uğur Dündar da buna destek olan isimler arasında yerini aldı. Dündar bu kampanyayı bir adım öteye taşıdı ve "Sandığa gitmeyen Atatürk'ü seviyorum demesin" diyerek seçmenleri etkilemeye çalıştı. Dündar oy kullanmaya gittiğinde tüm bu çabalarının boşa gittiğini gördü. Yerel seçimlerde yarım saat sıra beklediğini söyleyen usta gazeteci, bu defa 5 dakikada oyunu kullandığını ifade ederek sitem etti. "Boykotçular eserleriyle övünebilir!" diyerek ne kadar sinirlendiğini gösterdi.

BEYNi SANDIKTA


Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimine özel bir fotoğraf paylaştı. Özkök, Instagram hesabından "GÜNÜN MANA VE EHEMMİYETİ Gürbüz Doğan Ekşioğlu'ndan harika bir çizgi. Başka lafa gerek yok" notuyla sandığa atılan bir beyin fotoğrafı paylaştı. Çoğu zaman AK Partilileri eğitimsiz ve cahil statüsünde tutanların fikirlerini destekleyen Özkök, paylaştığı fotoğrafla seçmenleri aklını kullanmamakla suçladı.